Luontoon.fi etusivulle
Metsähallitus

Esteettömät kohteet 

Keväinen ilta lammen rannalla. Lintujen laulu soi kuulaasti. Rannalle kokoontunut ryhmä erilaisia ihmisiä tarinoi hiljaa tulta tuijotellen. Savu leijailee hiljaa lammen pinnalla.

 

Esteettömyys kaikille luonnonystäville on tärkeä periaate alueiden palveluiden suunnittelussa. Silloin myös lapsiperheillä, vanhuksilla ja pyörätuolilla liikkuvilla on mahdollisuus kokea aidon luonnon kosketus. Kohteet voivat olla pienimuotoisia taukopaikkoja ja luontopolkuja, joilla pääset kokemaan aidon metsän tunnun ja tuoksut, tai erityiskohteita  mm. kalastuksen harrastajille. 

 

Kysy lisätietoa luontokeskuksista ja muista palvelupisteistä

 

Luontoretken suunnittelu kannattaa aloittaa luontokeskuksista, joita on kansallispuistojen ja retkeilyalueiden yhteydessä. Luontokeskuksista saa tietoa alueen retkikohteista ja niiden esteettömistä palveluista. Myös luontokeskuksiin ja muihin palvelupisteisiimme pääsy on yleensä esteetöntä.

 

Valitsemalla ominaisuushaussa hakuehdoksi ”kohteella on esteettömiä reittejä tai palveluita” löydät palvelustamme helposti ne kohteet, joille Metsähallitus on rakentanut retkeilyä tukevia palveluja monenlaisten käyttäjien tarpeisiin - niin lapsiperheille, vanhuksille, liikuntaesteisille kuin muillekin luonnossa liikkujille.

Viimeisin päivitys 24.10.2012
Metsähallitus, PL 94 (Vernissakatu 4), 01301 Vantaa, Vaihde 0205 64 100