Mihin vuoden- ja vuorokauden aikaan kannattaa tulla tarkkailemaan lintuja?

Puurijärvi on merkittävä lintujen muutonaikainen levähdysalue. Erityisesti keväällä alueella levähtää suuria määriä mm. laulujoutsenia ja metsähanhia ja syksyllä tuhansien kurkien syysmuutto on vaikuttavaa katseltavaa. Kesäaikaan lintujen pesimispuuhia on mukava tarkkailla lintutornista. Mikä tahansa vuorokaudenaika sopii lintujen tarkkailuun, mutta ehkä kuitenkin aamupäivä on paras.

Mitä varusteita pitää varata linturetkelle?

Puurijärvi on pinta-alaltaan noin 450 hehtaaria. Hyvä kiikari ja kaukoputki ovat parhaat ja melko välttämättömät välineet lintujen havainnointiin. On myös tärkeätä varata retkelle riittävästi aikaa, sillä usein kärsivällisyys palkitaan. Lintutornissa tuulee aina, joten tuulenpitävä takki on hyvä lisävaruste.

Mitä voin nähdä soiden pitkospoluilla?

Soiden kasvillisuus on kauneimmillaan alkukesällä, jolloin mm. suokukka, suopursu ja lakka kukkivat. Pitkosten varrella voi tutustua myös lihansyöjäkasveihin, pyöreä- ja pitkälehtikihokkiin. Isonsuon tulentekopaikalle johtavan polun varrella voi lisäksi tutustua turpeennoston historiaan.

Pääseekö Kauvatsajoelta Puurijärven läpi Kokemäenjoelle meloen tai soutaen?

Ei pääse, koska Puurijärvellä liikkuminen on sulan veden aikana kielletty. Puurijärvi on maamme parhaita sisämaan lintujärviä, ja liikkumiskiellolla halutaan turvata lintujen pesimärauha.