Puula ja Kyyvesi

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Melonta Veneily Purjehtia Kalastus Patikointi Erävaellus Osallistuminen ryhmäopastukseen Lintujen tarkkailu Marjastus ja sienestys Metsästys

Puulan ja Kyyveden sijainti Suomessa.Itä-Suomi, Etelä-Savo
Hirvensalmi (www.hirvensalmi.fi), Kangasniemi (www.kangasniemi.fi), Mikkeli (www.mikkeli.fi)
Pinta-ala Puulan rantojensuojeluohjelma-alue 166 km² ja Kyyveden rantojensuojeluohjelma-alue 72 km², perustettu rantojensuojeluohjelma-alue (1990), Natura 2000 -alue (1998). Alueita hoitaa Metsähallitus.

Puulan ja Kyyveden järvialueilla on hyvät mahdollisuudet vesiretkeilyyn. Siellä on niin vene- kuin melontareittejäkin. Suojelualueilla on useita rantautumispaikkoja, joista monet ovat saarien hienoilla hiekkarannoilla. Puhtaat ja runsaat kalavedet houkuttelevat myös niin ammatti- kuin vapaa-ajankalastajia. Keskeiset osat Puulasta ja Kyyvedestä kuuluvat rantojensuojeluohjelmaan.

Molemmat järvimaisemat ovat mielenkiintoisia, sillä laajat selkävedet rajoittuvat niissä saaristoryppäisiin. Nämä suuret salomaiset järvialueet tarjoavat retkeilijöiden lisäksi rauhan muuan muassa runsaalle kuikkakannalle. Myös uhanalainen valkoselkätikka viihtyy Puulalla ja Kyyvedellä. Puulalla voi ihmetellä myös raukkeja, jotka ovat sienenmuotoisia kiviharvinaisuuksia.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/puulajakyyvesi
 
Aluetta hoitaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, osoite: Maaherrankatu 19, 50100 Mikkeli.

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Puulalle ja Kyyvedelle

Katso ohje: veneellä Puulalle ja Kyyvedelle

Retkikartta.fi: Puula ja Kyyvesi