Peuran polku

Peuran polun sijainti SuomessaLänsi-Suomi, Oulun seutu, Keski-Suomi, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa 
Kivijärvi (www.kivijarvi.fi), Kinnula (www.kinnula.fi), Perho (www.perho.com), Lestijärvi (www.lestijarvi.fi) ja Reisjärvi (www.reisjarvi.fi) 

Salamajärven kansallispuisto, Lehtosenjärven rantojensuojelualue (www.ymparisto.fi), Vuorenkankaan suojelualue, Etelä-Sydänmaan suojelualue

Peuran polun 115 km:n mittainen retkeilyreitistö kulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla. Polun varrella kulkijalle avautuvat salomaat: suot, metsät ja järvet, jotka näihin päiviin saakka ovat säilyneet harvaanasuttuina syrjäkolkkina. Luonnontilaisimmillaan alueen luonto on Salamajärven kansallispuistossa, Salamanperän luonnonpuistossa ja Etelä-Sydänmaan suojelualueella.

Peuran polku kulkee pääosin valtion mailla. Se kuuluu Euroopan kaukovaellusreittiin (www.suomenlatu.fi) numero E6. Lukuisine yöpymis- ja taukopaikkoineen se tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet lyhyistä päiväretkistä aina pitkiin vaelluksiin saakka; Peuran polun reitistö koostuu 77 km:n runkoreitistä, joka yhdistää Petäjämäen ulkoilukeskuksen Reisjärvellä ja Joutenhovi Perhon Luontomatkailukeskuksen Perhossa sekä 58 km:n Hirvaan kierroksesta ja 15 km:n Mäntyjärven rengasreitistä. Reittejä voi kulkea niin osissa kuin kokonaankin.

Reitti on kuljettavissa sulan maan aikana. Kevättulvien aikaan osa pitkospuista saattaa olla tulvavesien alla. Talvella reittiä voi hiihtää, jos itse avaa latunsa. Oranssit reittimerkit on maalattu puihin, mutta ne ovat usein talvisin kuuran peitossa.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/peuranpolku

Asiakaspalvelu  

 
Puh. 0206 39 5270
seitseminen(at)metsa.fi 
 

 

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Peuran polulle

Katso ohje: autolla Peuran polulle

Yhteistyötahojen palvelut Peuran polulla

Samantyyppisiä reittejä

Herajärven kierros

Karhunkierros