Patvinsuon kansallispuisto  

Patikointi Luontopolkuun tutustuminen Erävaellus Lintujen tarkkailu Melonta Luontotupaan tutustuminen Osallistuminen ryhmäopastukseen Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Sienestys ja marjastus Kalastus Pyöräily Hiihto maastossa Geokätköily
Patvinsuon kansallispuiston tunnus - karhuTähyä aapasoiden yli, niin voit nähdä metsien ruhtinaan – kontion – ilman että se vainuaa ihmisen läsnäolon. Luontotornista pääset seuraamaan suon kiihkeää kevätrytmiä, yötöntä sydänkesää ja syksyn usvaista maisemaa. Retken kruunaa pulahtaminen järveen silkkisiltä hiekkarannoilta tai Suomunjärven rantasaunasta. 

Kulje karhun jäljilläPatvinsuon sijainti Suomessa.

Sijainti: Pohjois-Karjala, Lieksa (www.lieksa.fi) ja Ilomantsi (www.ilomantsi.fi). Lue lisää  
 
Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä. Lue lisää
 
Tekemistä: Patikointi, lintujen tarkkailu, melonta. Lue lisää
 
Näkemistä: Suomunjärvi hiekkarantoineen, laajat suot antimineen, suurpedot. Kuikkaniemen kalasauna. Hiilimiilu ja sotahistoria. Lue lisää historiasta ja nähtävyyksistä.    
 
Soveltuvuus: Sopii kaiken ikäisille ympäri vuoden. Suomun luontotuvalta pääsee pyörätuolilla avustajan kanssa Suomunjärven rannan tulentekopaikalle. 
 
Palvelut: Suomun luontotupa ja kahvila, luonto-opastukset, tulentekopaikkoja, keittokatoksia, telttailualueita, laavu, vuokrattavissa Suomun talo sekä kesäisin Suomun luontuvan sisämajoitustila, vuokrattavia saunoja, kuivakäymälöitä, pysäköintialue matkailuperävaunuille, välinevuokrausta, oppimateriaalia luontokouluja ja ympäristökasvatusta varten. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää
 
Reitit: Yhteensä noin 80 km merkittyjä rengasreittejä ja luontopolkuja (3–25 km) sekä yhteys laajaan Karjalan kierros -retkeilyreitistöön. Lue lisää
 
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/patvinsuo
 
Aluetta hoitaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, osoite: Urheilukatu 3 A, 81700 Lieksa.

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue Patvinsuolla 10.6.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi)
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Self-guided Tour: "Blue Finland"

Pdf-tiedosto 1,6 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Osa Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta

Patvinsuon kansallispuisto on osa Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta (www.kareliabiosphere.fi), johon  kuuluvat myös Petkeljärven kansallispuisto, Kolin kansallispuisto, Ruunaan retkeilyalue, Koivusuon luonnonpuisto ja Kesonsuon luonnonsuojelualue.  
 
UNESCO:n Ihminen ja biosfääri -ohjelman tavoitteena on kehittää biosfäärialueiden asukkaiden elinoloja sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua. 

Asiakaspalvelu  

tmi Villiemäntä
Puh. +358 465 720 766 /Suomun isäntä Pekka 

Puh. +358 (0)50 372 6242/ Tuula

Email: suomunluontotalo(at)gmail.com

Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Patvinsuolle

Katso ohje: autolla Patvinsuolle

Ajankohtaista Patvinsuolla

Yhteistyötahojen palvelut Patvinsuolla