Luontoon.fi etusivulle
Metsähallitus

Koilliskairan av-esitykset ja näyttelyt 

Pysyvä näyttely

Koilliskairan luontokeskuksen näyttely kertoo, miksi Urho Kekkosen kansallispuiston aluetta kannattaa suojella. Näyttelyssä perehdytään muinaiseen metsälappalaisten maahan, jonka luontoa ihminen on voimakkaasti muokannut 1600-luvulta alkaen. Näyttely kertoo myös viime vuosikymmenten tapahtumista, jotka lopulta johtivat kansallispuiston perustamiseen. Luontokeskuksen lastenluola kutsuu perheen pienimpiä talviyön tunnelmiin.

Urho Kekkosen kansallispuiston tavoite on alkuperäisluonnon suojelun lisäksi luontaiselinkeinojen ja perinteisen retkeilyn edellytysten turvaaminen. Siksi näyttely esittelee myös saamelaisuutta, poronhoitoa ja retkeilyn historiaa.

Lapset Petolinnut -näyttelyssä. Kuva: Kimmo KuurePetolinnut -näyttely

Urho Kekkosen kansallispuisto on maakotkan keskeistä esiintymisaluetta. Luontokeskuksen Petolinnut -näyttely esittelee kotkan lisäksi yhdeksän muun lappilaisen petolintulajin elintapoja ja ominaisuuksia. Lajien tunnistamisen opettelua helpottavat havainnolliset kuvat ja mallit. Luontovalokuvaajan kojussa voi eläytyä keväisen erämaan tunnelmaan. Näyttelyssä on jännittävää katsottavaa ja kuunneltavaa myös lapsille.

Auditorio ja AV-esitykset

  • Luontokeskuksessa on 104-paikkainen auditorio AV-laitteineen sekä nettiyhteysmahdollisuus. Auditoriota voi vuokrata myös kokouskäyttöön, 40 e / tunti, 200 e / päivä.
  • Ihmisten Erämaa - Urho Kekkosen kansallispuisto -filmi esittelee kansallispuiston luontoa, maisemaa, eläimistöä sekä eri toimintoja kaikkina vuodenaikoina. Kesto 28 min. Filmiä sekä vanhempia puistoa esitteleviä diaohjelmia esitetään pyynnöstä auditoriossa.
  • Pyydettäessä esitämme myös muita kansallispuiston lähialueita esittelviä filmejä.

Piha-alue

  • Kesäaikaan Koilliskairan luontokeskuksen lähimaastossa voi tutustua neljään eripituiseen luontopolkuun. Poluista uusin on 7 km pituinen Geologinen luontopolku.
  • 3 ja 6 km luontopolut kutsuvat talvella lumikenkäilemään.
  • Luontokeskuksen pihalla on puurakenteinen kotalaavu, jossa voi nauttia eväitä ja paistaa makkaraa avotulen ääressä.
    3, 6 ja 7 km luontopolkujen varrella on kota ja tulipaikka pientä levähdystaukoa varten.

Viimeisin päivitys 14.10.2013
Metsähallitus, PL 94 (Vernissakatu 4), 01301 Vantaa, Vaihde 0205 64 100