Näyttelyt

  • Metsästä paljakalle -näyttely kertoo, miten luonto muuttuu, kun noustaan havumetsistä tunturikoivikkoon ja puuttomalle paljakalle. Tunturilajit ovat sopeutuneet äärimmäisiin olosuhteisiin.
  • Vaihtuvat näyttelyt tuovat näkökulmia luontoon taiteen ja valokuvauksen keinoin.
  • Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasema Sammaltunturin laella (www.ilmatieteenlaitos.fi) tuottaa maailmanlaajuisesti ainutlaatuista mittaustietoa vuorokauden ympäri. Luontokeskuksessa voi tutustua aseman toimintaan ja ilmastoasioihin.

Metsästä paljakalle -näyttelyssä. Kuva: Maarit Kyöstilä

Ryhmäopastukset

Elokuvat auditoriossa

Luontokeskuksen auditoriossa voit katsella lyhytelokuvia tunturiluonnosta ja historiasta. 

Käsikirjasto ja lasten puuhanurkkaus

Luontokeskuksen käsikirjasto on täynnä luonto-oppaita ja historiankirjoja. Sieltä löytyy myös lehtileikekokoelma Pallaksen tapahtumista viimeisen 30 vuoden ajalta! Lapsille on ajanvietettä sadepäivän varalle.

Pallastunturin luontokeskukseen liittyvät reitit

Pallastunturin luontokeskuksesta pääsee Vatikurun luontopolulle, Palkaskeron- ja Taivaskeronkierrokselle sekä tietysti Suomen vanhimmalle vaellusreitille, Hetta - Pallakselle. Luontokeskus on latujen risteyksessä ja tuntureilla voi lumikenkäillä vapaasti.

Pallaskota

Vuokrattava Pallaskota ja sen vieressä oleva avoin kota palvelevat tulistelijoita. Pallaskota sopii hyvin pikkuporukan pitoihin tai vaikka ristiäispaikaksi. Tunturikaltion vesi on juotavan puhdasta, luonnon lahja kulkijalle.

Pallaskodan viihtyisä sisätila. Kuva: Olli Autto

Pallastunturin lähireitit

Pallastunturin lähireittikartta

Klikkaa kuvaa ja tulosta kartta mukaasi, 
pdf 3,3 Mt (julkaisut.metsa.fi).