• Taivaskeronkierrokseen (9 km) kannattaa varata kolme tuntia. Taivaskerolle on Pallastunturin luontokeskuksesta 4 kilometrin matka, ja huipulle ulottuva rengasreitti on 9 kilometriä pitkä. Korkeusero luontokeskuksen ja Taivaskeron huipun välillä on noin 340 metriä. 
    Näkymä Pallastuntureilta etelään. Kuva: Maarit Kyöstilä
  • Palkaskeronkierros (7 km) nousee yli keron rakkaisen huipun, joka kivikasoineen saattaa muistuttaa sumuisella säällä enemmän kalmistoa kuin luonnontilaista tunturinhuippua. Kulkijat ovat jättäneet kerolle jälkeensä kiviset kasat, mutta toivomme, että sinä maltat mielesi, etkä kokoa keron kiviä kasoiksi. Kansallispuiston luonnontilaan ei saa kajota edes kiviä siirtelemällä.
  • Palkaskeronkierros lähtee luontokeskukselta kohti koillista ja kulkee vanhan poroaidan kautta. Palkaskeron kiviseltä kupeelta avautuu kaunis näköala tunturijonon laidalle ja Pallasjärvelle. Luontokeskuksen ja Palkaskeron huipun välillä on noin 240 metrin korkeusero.
  • Palvelut: Lähiseudun ainoa tulentekopaikka ja avoin kota sijaitsevat reitin loppupäässä Kauhaojan varrella. Telttailu on sallittu kodan ympäristössä. Alue on vanha leirintäalue, joka on vuosien saatossa muotoutunut puistomaiseksi. Siellä on myös vuokrattava Pallaskota.
  • Nähtävää: Palkasojalta tielle johtava polku on osa ympäristötaideprojektia. Mats Wikströmin Orava Avenuen oravat kuvaavat maailmanuskontoja ja luomakunnan ykseyttä.

Pallastunturin lähireitit

Pallastunturin lähireittikartta

Pallastunturin lähireitit, pdf 3,3, Mt
(julkaisut.metsa.fi)