Kansallispuistot joulupukin kaltainen valttikortti

22.9.2017
Kansallispuistot saivat eilen Finnish Travelgala -tilaisuudessa  kultamitalin kategoriassa "Mieleenpainuvin matkakokemus". Tähän kategoriaan valittiin elokuussa kolme finalistia, joista sekä ammattilaiset että yleisö saivat äänestää suosikkinsa. 

Petkeljärven kansallispuisto syysasussaan. Kuva: Mari Laukkanen

55 000 ihmistä osallistui Suomen luonnon päivän tapahtumiin - Suomalaiset liputtivat ahkerasti luonnolle


Kuva: Eeva Mäkinen30.8.2017
Suomen luonto koki arvoisensa juhla- ja liputuspäivän lauantaina 26.8. Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät yli 260 järjestettyyn luontotapahtumaan kuuntelemaan kuorojen laulua, retkeilemään, syömään yhdessä taivasalla ja juhlimaan luontoa. Yli 2000 kuorolaista lauloi luonnon omissa konserttisaleissa.

Siniristiliput liehuivat luonnolle tuhansissa lipputangoissa. Vuoden aikana järjestettyihin neljän Luonnon päivän viettoon osallistui kaiken kaikkiaan 300 000 ihmistä. Lue koko uutinen.

Euroopan Unionin miljoonarahoitus Suomeen - arvokkaimpia soita ja pienvesiä turvataan suurhankkeessa

22.8.2017
Luonnonrikkautta pursuavat suot ja kosteikot tuottavat monenmoista hyötyä suomalaisille. Puhtaan veden kierto on elinehto kaikille ja marja-apajat, rikkaat riistamaat sekä lintuvedet iloksi monelle. Historiallisen laaja hanke tähtää nyt maamme soiden, purojen ja lintuvesien turvaamiseen. Lue koko uutinen Hydrologia-LIFE-hankkeesta

Luvattomat nuotiot aiheuttaneet paloja kansallispuistoissa

25.7.2017
Huolimaton tulenkäsittely on aiheuttanut palon alkuja kansallispuistoissa. Heinäkuussa on esimerkiksi Nuuksion ja Teijon kansallispuistoissa joutunut pelastuslaitos sammuttamaan tulipaloja, jotka ovat aiheutuneet tulentekopaikkojen ulkopuolelle sytytetyistä luvattomista nuotioista. Nuuksiossa tuli ehti vahingoittamaan useita kymmeniä neliöitä metsää, ennen kuin tuli saatiin kuriin. Lue koko tiedote huolimattomasta tulenkäsittelystä.

Tapahtumia

Luontovideoita YouTubessa

Miltä näyttää Perämeren kansallispuistossa? Millaista on raakkututkijan työ? Metsähallituksen Luontopalvelujen YouTube-kanavalla on katsottavissa lyhyitä videoita Suomen upeimmista luontokohteista ja luonnonsuojelutyöstä. Siirry kanavalle (www.youtube.com).

112 Suomi -mobiilisovellus

Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen (www.112.fi) kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.Kannattaa pitää puhelin lämpimänä sekä ruokaa ja juomaa mukana. Lapissa on paljon katvealueita ja tietyt puhelinmallit eivät toimi pakkasessa, joten reittisuunnitelma aikatauluineen on hyvä ilmoittaa jollekin.

Saimaannorppa, sisukas suomalainen

Suurisilmäinen saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista ja harvinaisimmista hylkeistä. Saimaannorpan voi tavata ainoastaan Saimaalla. 

Luontoon.fi:ssä on saimaanorpalle oma sivu. Lue miten Metsähallitus osallistuu norpan suojeluun ja mitä itse voit tehdä saimaannorpan hyväksi.