Ajankohtaista Merenkurkun saaristossa

Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen kävijätutkimus 2017 

(Päivitetty 11.12.2017) 
Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen kävijätutkimus 2017 on nyt julkaistu Metsähallituksen luonnonsuojelujulkaisusarjassa. 

Aurelia Mäkynen: Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen kävijätutkimus 2017  (julkaisut.metsa.fi)

Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen kävijätutukimus2017

------------------------------------------------------------------------------------------

Björkörenin tuvan remontti on loppusuoralla

(Päivitetty 27.4.2017)
Vilkaisepa tuoreita valokuvia, joissa näkyy remontin lopputuloksia. Tupatarkastuksessa sai uusi vuolukiviuuni täydet pisteet, myös uudet keittökalusteet sopivat mökin henkeen. Saunassa on uudet lauteet ja kammariin saadaan kamiina ja penkit.

Tupaa voi taas vuokrata 1.6.2017 lähtien. Lue lisää Björkörenin tuvasta.

Uusi vuolukiviuuni.Kuva:TuijaWaren

Keittiön uudet kalusteet.Kuva:Tuija Warén

Merenkurkun asiakaspalvelua kehitetään

(Päivitetty 2.1.2017)
Metsähallituksen Luontopalvelut ja Pohjanmaan museo ovat sanoneet vuodesta 2001 voimassa olleen yhteistyösopimuksen irti 1.1.2017 lähtien. Sopimus käsitti mm. Merenkurkun luontoa esittelevän näyttelyn Terranovan tuottamisen sekä Pohjanmaan museon toimimisen Merenkurkun infopisteenä. Terranova on kuulunut Metsähallituksen Luontopalvelujen luontokeskusten verkostoon.

Merenkurkun luonto- ja retkikohteista saa jatkossa tietoa Merenkurkun maailmanperintöyhdistykseltä ja sähköisistä tietokanavista. Lisäksi kesäisin Metsähallituksen Luontopalvelujen oppaat päivystävät Merenkurkun luontokohteilla ja asiakaspalvelupisteissä. Matkailuneuvontaa saa myös VisitVaasasta. 
 
Terranova-näyttely on tarkoitus uudistaa Pohjanmaan museon luonnontieteelliseksi perusnäyttelyksi. Terranova-näyttely on esillä siihen saakka, että luonnontieteellinen perusnäyttely on valmis. Pohjanmaan museossa on myös toiminut osittain Metsähallituksen Luontopalvelujen rahoittamana luontopedagogi. Uuteen luonnontieteelliseen perusnäyttelyyn järjestetään pedagoginen toiminta Vaasan kaupungin museoiden palvelusuunnitelman mukaisesti.