Lauttavaara

Patikointi Lintujen tarkkailu Luontokeskukseen tutustuminen Tutustua luontopolkuun Hiihto maastossa Osallistuminen ryhmäopastukseen Metsästys Marjastus ja sienestys Lumikenkäily Geokätköily
 
Lauttavaaran sijainti SuomessaKainuu
Kuhmo (www.kuhmo.fi)
Pinta-ala 0,5 km², perustettu 2001
Aluetta hoitaa Metsähallitus.
 
 

Lauttavaara. Kuva: Tuula Heikkinen

Lauttavaaran luontokoulumetsä on Metsähallituksen näyteikkuna luonnon monimuotoisuuteen ja nykyaikaiseen ympäristöarvoja korostavaan metsien käsittelyyn. Luontokoulumetsä on suunniteltu erityisesti luonto-opastus- ja -opetuskäyttöön, mutta sopii myös jokamiesretkeilyyn. Alue tarjoaa luonnon luokkahuoneen, jossa riittää tilaa ja tekemistä kaikkina vuodenaikoina.

Luontopolku voi toimia ohjeena ja runkona luontokoulu- ja -opastustoiminnalle, mutta polulta saa myös poiketa. Alue ei ole luonnonsuojelualuetta, joten pientä näytteiden ottamista ja jopa kaivelua voi tehdä terveen järjen, jokamiehenoikeuksien ja hyvien tapojen mukaisesti.

Yhdessä Lentuan luonnonsuojelualueen ja Lentuankosken niskalta lähtevän metsien ja soiden ennallistamisesta kertovan luontopolun kanssa alue muodostaa erinomaisen leirikoulu- ja luonto-opetuskohteen.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/lauttavaara

Alueen hoito:

  • Aluetta hoitaa Metsähallitus, Metsätalous Kainuu, osoite: Lentiirantie 342 D, 88900 Kuhmo.
  • Luontopolun ylläpidosta vastaa Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut, osoite: Lentiirantie 342, 88900 Kuhmo

Asiakaspalvelu

Kuhmon luontokeskus Petola
Puh. 0206 39 6380
petola(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Lauttavaaraan

Katso ohje: autolla Lauttavaaraan

Yhteistyötahojen palvelut Lauttavaaran alueella

Retkikartta.fi: Lauttavaara