Kuusiston piispanlinnan rauniot

Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusKirkon ylimysten hulppea linna Kuusistossa oli täynnä aikansa arjen ylellisyyttä ja uudenaikaisia ratkaisuja maailmalta. Keskiajalla piispan palatsi oli katolisen Suomen hengellisen elämän ja poliittisen vallan keskus. Linnan tarina päättyi, kun kuningas Kustaa Vaasa määräsi piispanlinnan purettavaksi uskonpuhdistuksen jälkeen. Loiston päivistä jäi jäljelle vain raunio.

Keskiajan loistoa piispojen palatsissa Kuusistossa

Kuusiston piispanlinnan raunioiden sijainti SuomessaSijainti: Etelä-Suomi, Varsinais-Suomi, Kaarina (www.kaarina.fi)

Vieraile: Kuusiston linnanraunioihin tutustuminen on maksutonta. Lue lisää

Ohjeet ja säännöt: Kuusiston piispanlinnan rauniot on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty muualla kuin tulentekopaikalla.

Tekemistä ja näkemistä: Kuusiston linnanrauniot, Kuusiston kartano (www.kuusistontaidekartano.fi) ja Kuusiston kulttuuri- ja luontopolku Kappelinmäellä (www.visitkaarina.fi) sekä Kaarinan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Kaarinan seurakunnan vuosittain järjestämä Piispanpäivät-tapahtuma (www.kaarina.fi)

Palvelut: Tilauksesta maksullisia ryhmäopastuksia Kaarinan oppailta (www.visitkaarina.fi), tulentekopaikka, vesiwc (auki klo 7-23), laituri sekä Kuusiston kartanon kesäkahvio ja taidenäyttely (www.kuusistontaidekartano.fi) noin 700m ennen rauniolinnaa. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää

Kaarinan Mid Cafe -kesäkioski palvelee linnan vartijatuvassa 18.6 - 17.8 arkisin klo 10 - 15. Kioskista saa pientä purtavaa ja juotavaa. Käteismaksu.

Liikuntaesteisten palvelut: Linnanraunioiden ympäri kulkevalla polulla pääsee liikkumaan avustajan kanssa. Myös tulentekopaikka ja vesiwc soveltuu liikuntaesteisille. Liikuntaesteiset voivat ajaa autolla linnanraunioiden vieressä olevalle pienelle pysäköintalueelle.  

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle, vesiretkeilijälle sekä kulttuurin ystäville.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/kuusisto

Kohdetta hoitaa Metsähallitus, Luontopalvelut

Asiakaspalvelu

Puh. 0206 39 4620
rannikko(at)metsa.fi

    Kuusistonpiispanlinnanrauniot

   @Luontoonfi  #kuusistonlinnanrauniot

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Kuusistoon

Katso ohje: omalla autolla Kuusistoon

Katso ohje: omalla veneellä Kuusistoon

Ajankohtaista Kuusistossa

Yhteistyötahojen palvelut Kuusistossa

Retkikartta.fi: Kuusiston piispanlinnan rauniot