Patikointi Kalastus Melonta Erävaellus

Mitä Kurimonkoskella voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Kurimonkosken varrella on noin 300 metrin mittainen polku, jota ylläpitää Särkijärven kylätoimikunta. Polun alkupäässä on aluetta esittelevä opastustaulu. Alue sopii hyvin lyhyisiin, muutaman tunnin luontoretkiin. Pienellä alueella liikkumiseen ei tarvita erityistä suunnistustaitoa. Helppokulkuisuutensa vuoksi Kurimo sopii myös lapsiperheille.

Kalastaa

Kurimonkosket ovat suosittu kalastuskohde. Kiiminkijoesta on mahdollista kalastaa mm. taimenta, harjusta, lohta ja haukea. Kurimonkoski on erityiskalastuskohde, johon pyyntikaudella istutetaan viikoittain pyyntikokoista meritaimenta.

  • Kalastusrauhoitusaika on ma 06.00 - ti 18.00.
  • Alueella voi kalastaa Kiiminkijoen yhteisvieheluvalla (www.kiiminkijoki.fi), jonka voi ostaa paikallisista yrityksistä tai internetistä (kalastusluvat.kalapaikka.net). Lähin kalastuslupien myyjä on Juhani Ollila, puh. (08) 542 4921.
  • Lisäksi tulee maksaa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).
  • Kalastajia varten Kurimoon on rakennettu veneluiska.
  • Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Meloa

Kurimonkoski on Kiiminkijoen suurimpia koskia, melontakohteena se on vaativa. Veneluiskan ansiosta melontaretken aloittaminen Kiiminkijoen Kurimonkoskelta sujuu helposti. Alue tarjoaa melojalle myös viihtyisän taukopaikan.

Kiiminkijoki. Kuva: Päivi Virnes

Tehdä erävaelluksia meloen tai soutaen

Kurimo sijaitsee 170 km:n mittaisen Kiiminkijoen melontareitin (www.kiiminkijoki.fi) varrella. Vaihteleva melontareitti sisältää noin 70 koskea ja sen voi aloittaa useasta eri paikasta. Keskikesällä melontaa vaikeuttaa veden vähäisyys.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi)