Tulva vienyt Aimojärven sillan mennessään!

(Päivitetty 26.5.2018)
Korouoman vaellusreitin eteläpäässä tulva on vienyt Aimojärven sillan mennessää. Tulva on jo laskenut ja yli pääsee ainakin saappaat jalassa, mutta kivet ovat liukkaita ja varovainen pitää olla.

Korouoman tie ajokuntoinen, Koronjää -reittiä ei suositella vaellettavaksi

(Päivitetty 11.5.2018)  
Korouoman tie on ajokuntoinen. Saukkovaaran tien alussa saattaa vielä olla "pölkky", jossa on kiinni liikennemerkki. Merkki on ollut varoittamassa kelirikkoisesta tiestä. Pölkyn voi kiertää ja ajaa Korouoman parkkipaikalle. Reitti on käveltävissä Kanjonin laavuille. Koronjää –reitti on vielä osittain lumen vallassa ja lunta on kahlattavaksi saakka. Myös tulva vaikeuttaa vaellusta. Koronjää –reittiä ei suositella vielä vaellettavaksi.

Saukkovaaran pysäköintialueen laitaan avautuu kahvila

(Päivitetty 5/2017)

Saukkovaaran parkkipaikan tuntumaan avautuu juhannuksen aikaan kahvila. Lue lisää täältä. (Koillissanomat.fi)

Kolme laavua purettu vähäisen käytön vuoksi

(Päivitetty 27.20.2016)
Iso-Kuuleajärven itärannalta, Pikku-Kuuleajärven rannalta sekä Konttijärveltä on purettu jo osin huonokuntoiset laavut pois. Kalanistutusten loputtua laavujen käyttö on ollut vähäistä. Iso-Kuulean länsirannalla on edelleen laavu ja päivätupa retkeilijöiden käytössä (etäisyys Kuulean puretuilta laavuilta n. 500 m ja 1.1 km).

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Reittiosuus Kanjonilaavulta Piippukalliolle suljettu

(Päivitetty 27.10.2016)
Kanjonilaavulta Piippukalliolle johtavan reitin varrella olleet huonokuntoiset portaat on purettu ja reittiosuus suljettu. Tällä hetkellä Metsähallituksella ei ole varoja portaiden korjaamiseen, mutta tilannetta ja Korouoman kävijävirtoja selvitellään tämän vuoden aikana. Metsähallitus toivoo kävijöiden ihailevan komeaa näkymää Korouoman rotkolaaksoon uuden Koronjää-reitin näköalapaikalta. 

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Korouoma Facebookissa!

Liity Korouoman faniksi (www.facebook.com) Facebookissa.

Geokätköä etsimään Korouomalle!

Korouoman geokätkön tiedot (www.geocaching.com).

Tulvahuippu lähestyy!

(Päivitetty 5.5.2018)
Ympäristökeskus on antanut Oulankajoelle tulvavaroituksen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulvahuippu on 13.5 ja veden ennustetaan nousevan niin korkealle, että Karhunkierros -reitti menee paikoitellen poikki. Osa reiteistä on kuljettavissa, mutta tilannetta ja veden korkeutta kannattaa seurata ympäristö.fi sivuilta.

Arvonta on suoritettu!

(Päivitetty 2.5.2018)
Oulangan luontokeskus järjesti yhdessä Oulangan leirintäalueen kanssa Facebook -arvonnan, jossa kaikkien osallistujien kesken voittajan valinnan mukaan arvottiin kahdelle henkilölle joko 26 kilometrin melontaretki Oulankajoelle tai 12 kilometrin yksityinen opastettu vaellus Pienelle Karhunkierrokselle. 

Onnittelut arvonnan voittaja Jaana Liponen, olemme laittaneet sinulle viestiä. Ole yhteyksissä Oulangan luontokeskukseen, niin sovimme ajankohdan jolloin haluat voittosi käyttää.


Kiitos kaikille osallistujille!

Varokaa heikkoa jäätä!

(Päivitetty 31.3.18)
Kevät etenee kovaa vauhtia, eivätkä kansallispuiston jäät enää kestä ihmisen painoa. Tietoomme on kantautunut muutama pieni onnettomuus jäillä, toistaiseksi henkilövahingoilta ollaan vältytty. Pyydämme vierailijoita pysymään merkityillä reiteillä, eikä jäillä kulkevilla moottorikelkkaurilla tulisi missään nimessä kävellä.

Kevät toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 19.4.2018)
Lämpötilojen vaihtelujen takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Aurinkoisten ja lämpimien kelien ansiosta hankien kanto on heikentynyt ja paikoittain voi olla hyvin märkää. Yöpakkasien johdosta reitit voivat olla jäisiä aamupäivisin.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa.

Tapahtumia Korouomalla

Korouoman jääputoukset -esite

Pdf-tiedosto, 430 kt)
(julkaisut.metsa.fi)