Korouoman rotkolaakso Vuoden retkikohde -äänestyksessä

(Päivitetty 11.1.2018)
Korouoman rotkolaakso on valittu Vuoden retkikohde 2018 -kilpailun finaaliin. Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde. Tämän vuoden kilpailun teemana on geologiset kohteet. 
 
Korouoman rotkolaakso on osa satoja miljoonia vuosia vanhaa kallioperän ruhjevyöhykettä. Kolmekymmentä kilometriä pitkä ruhjelaakso muodostaa ympäröivän maaston alapuolelle kuluneen kanjonin, joka on syvimmillään 130 metriä. Sen seinämät ovat jyrkkiä ja paikoin pystysuoria, kymmeniä metrejä korkeita kalliojyrkänteitä. Niiltä alas kohisten laskevat pienet purot jäätyvät talvisin jääputouksiksi, jotka säilyvät sulamatta myöhäiseen kevääseen. Useimmille retkeilijöille riittää putousten ihastelu etäämmältä, kun taas kiipeilyn aktiiviset harrastajat uhmaavat pakkasia ja kiipeilevät putouksia ylös kohti kalliotasannetta.
 
Korouoman lisäksi Vuoden retkikohde -finaalissa ovat mukana Hepoköngäs, Isokuru, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Julma-Ölkky, Hossan kansallispuisto, Jurmo, Saaristomeren kansallispuisto, Kevon kanjoni, Kevon luonnonpuisto, Kolin vaarat, Rokuanvaara, De Geer -moreenit Merenkurkussa sekä Yyteri.
 
Viimeinen äänestyspäivä on torstaina 15.2.2018 ja äänestystulos julkistetaan GoExpo-messujen avajaispäivänä 2.3.2018. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin lisäksi osastopaikalla GoExpossa 2.- 4.3.2018. 
 
Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt neljännentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen. Äänestäjä saa itse ehdottaa mihin palkintorahat voisi käyttää.
 
Lisätietoja Vuoden Retkikohde -palkinnosta ja GoExposta: www.goexpo.fi ja www.facebook.com/goexpo.fi 
 

Talvi toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 11.1.2018)
Lämpötilojen ollessa reippaasti miinuksen puolella ja lumen paljouden takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Lumen alta voi paljastua liukasta jäätä ja paikoittain voi joutua vaeltamaan 70 cm syvässä umpihangessa.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa. Ota huomioon myös päivän pituus retkeä suunnitellessasi.

Hiiripöllö Oulangan kansallispuistossa. Kuva: Olli Lamminsalo

Saukkovaaran pysäköintialueen laitaan avautuu kahvila

(Päivitetty 5/2017)
Saukkovaaran parkkipaikan tuntumaan avautuu juhannuksen aikaan kahvila. Lue lisää täältä. (Koillissanomat.fi)

Kuusamon matkailukartta uudistui - uusi ulkoilukartta myyntiin 

(Päivitetty 30.11.2016)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan, josta tuli täysin uudistettu Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä Kuusamosta sekä osasta Taivalkoskea, Posiota ja Suomussalmea.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta kun sitä saadaan myyntiin.

Lisätietoja:

Kolme laavua purettu vähäisen käytön vuoksi

(Päivitetty 27.20.2016)
Iso-Kuuleajärven itärannalta, Pikku-Kuuleajärven rannalta sekä Konttijärveltä on purettu jo osin huonokuntoiset laavut pois. Kalanistutusten loputtua laavujen käyttö on ollut vähäistä. Iso-Kuulean länsirannalla on edelleen laavu ja päivätupa retkeilijöiden käytössä (etäisyys Kuulean puretuilta laavuilta n. 500 m ja 1.1 km).

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Reittiosuus Kanjonilaavulta Piippukalliolle suljettu

(Päivitetty 27.10.2016)
Kanjonilaavulta Piippukalliolle johtavan reitin varrella olleet huonokuntoiset portaat on purettu ja reittiosuus suljettu. Tällä hetkellä Metsähallituksella ei ole varoja portaiden korjaamiseen, mutta tilannetta ja Korouoman kävijävirtoja selvitellään tämän vuoden aikana. Metsähallitus toivoo kävijöiden ihailevan komeaa näkymää Korouoman rotkolaaksoon uuden Koronjää-reitin näköalapaikalta. 

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Korouoma Facebookissa!

Liity Korouoman faniksi (www.facebook.com) Facebookissa.

Geokätköä etsimään Korouomalle!

Korouoman geokätkön tiedot (www.geocaching.com).

Tapahtumia Korouomalla

Korouoman jääputoukset -esite

Pdf-tiedosto, 430 kt)
(julkaisut.metsa.fi)