Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusMies istuu kalastuskivellään, lohikeitto tuoksuu ja koski pauhaa omaa tahtiaan. Mies kivellä on Venäjän keisari Aleksanteri III, lohikeiton on keittänyt itse keisarinna, ja eletään 1800-luvun loppua. Komean kalastushistorian Langinkoskelle rakennettiin keisarin toiveesta vuonna 1889 Keisarillinen kalastusmaja, jossa keisariperhe vieraili vuosittain. Nykyisin koski on perhokalastajien suosiossa ja kalastusmajassa voi tutustua keisarilliseen historiaan.

Kalasta kuin keisari

Langinkosken keisarillisen kalamajan sijainti SuomessaSijainti: Kymenlaakso, Kotka, Langinkosken luonnonsuojelualue. Osoite: Keisarinmajantie 118, 48230 Kotka (www.kotka.fi). Google Maps (www.googlemaps.fi)

Vieraile: Avoinna 1.5.–30.9. joka päivä juhannusaattoa lukuun ottamatta, huhti- ja lokakuussa sopimuksen mukaan. Pääsymaksu yli 15-vuotiaat 6 euroa, 6–14-vuotiaat 3 euroa, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Luonnonsuojelualueelle on vapaa pääsy. Maksullisia opastuksia tilattavissa. Katso aukioloajat ja tiedot opastusten tilaamisesta Langinkosken keisarillinen kalastusmaja -museon verkkosivuilta (www.langinkoskimuseo.com).

Ohjeet ja säännöt: Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Näkemistä ja tekemistä: Keisarillinen kalastusmaja -museo 1800-luvun lopun esineistöineen, ortodoksikappeli, keisarin muisto- ja kalastuskivet sekä I maailmansodan aikaiset juoksuhaudat ja tuliasema. Koski, perhokalastuspaikka, lyhyitä patikointireittejä ja puulajipuisto. Lue lisää kalastusmajan historiasta sekä Langinkosken luonnonsuojelualueesta. Tutustu Langinkosken keisarillisen kalastusmajan tapahtumakalenteriin (www.langinkoskimuseo.fi).

Palvelut: Kaksi kahvilaa, wc, inva-wc. WC:t ovat käytettävissä kun museo ja kahvila ovat avoinna. Lue lisää Langinkosken luonnonsuojelualueen esittelystä

Soveltuvuus: Kiinnostava kulttuuri- ja luontokokonaisuus koko perheelle. Museoalueen pihassa on invapysäköinti, ja Langinkosken kahvilaan on esteetön kulku. Langinkoskella on noin 1 km liikuntaesteisille sopivia ulkoilupolkuja, joita pitkin pääsee avustajan kanssa kalamajan lisäksi puulajipuistoon.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/keisarillinenkalamaja

Kohdetta hoitaa Metsähallitus, Luontopalvelut. Keisarillinen kalastusmaja -museon toiminnasta vastaa Langinkoskiseura ry.

Asiakaspalvelu

Maretarium
Puh. 040 311 0330
info(at)maretarium.fi

Langinkoskiseura ry
Puh. 044 528 8050
Info(at)langinkoskimuseo.com

  • Kohteelle järjestettävistä tapahtumista tulee tehdä tapahtumailmoitus Metsähallitukselle: Ohje ja lomake (www.metsa.fi).
  • Tutkimus ja muu jokamiehenoikeuksien ulkopuolinen toiminta vaatii maanomistajalta luvan (ohje ja lomake, www.metsa.fi).

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Langinkoskelle

Katso ohje: omalla autolla Langinkoskelle

Yhteistyötahojen palvelut Langinkoskella

Ajankohtaista Langinkoskella

Retkikartta.fi: Langinkosken keisarillinen kalastusmaja