Pitääkö minun palata samaa reittiä takaisin Haltilta vai onko muita reittivaihtoehtoja?

  • Jos haluat kulkea vain merkittyjä reittiä pitkin, joudut palaamaan samaa reittiä mitä tulitkin eli Kalottireittiä pitkin.
  • Haltilta voit jatkaa matkaa kymmenen kilometrin päähän Guolasjärvelle Norjan puolelle, jonne on tieyhteys. Halti - Guolasjärvi -välillä ei ole merkittyä reittiä, joten kannattaa ottaa mukaan kompassi ja hankkia Norjan kartta Calazon Halti-Kilpisjärvi-Pältsa (1:50 000). Väli Guolasjärveltä Haltille on hyvin kivikkoinen ja hankalakulkuinen, eikä sitä suositella kokemattomille vaeltajille.
  • Guolasjärveltä on matkaa Kilpisjärvelle noin 120 km. Kilpisjärven ja Skibotnin välillä liikennöi kesäisin linja-auto, mutta Guolasjärvelle asti ei ole julkista liikenneyhteyttä, joten jonkun täytyy hakea sinut Guolasjärveltä tai viedä sinut sinne.
  • Kalottireitille pääset myös Lossujärven kautta. Matka Norjan puolen maantieltä Lossujärven kämpälle on noin 11 km ja kämpältä on noin 12 km Kalottireitille. Maastoon tätä väliä ei ole merkitty. Kannattaa ottaa mukaan kompassi ja Norjan puolen kartta: Helligskogen 1:50 000.

Mitä lupia tarvitsen kalastaessani Käsivarren erämaa-alueella?

Voinko ajaa Haltille moottorikelkalla?

  • Metsähallituksen ylläpitämä moottorikelkkaura kulkee Hetasta Kilpisjärvelle eikä Haltille ole vastaavaa uraa. Et siis voi lähteä ajamaan Haltille, vaikka sinulla olisi voimassaoleva moottorikelkkauralupa.
  • Voit osallistua matkailuyrittäjien järjestämille Haltille suuntautuville moottorikelkkasafareille.

Milloin moottorikelkkailu-urat merkitään talvella?