Korouoman tie ajokuntoinen, Koronjää -reittiä ei suositella vaellettavaksi

(Päivitetty 11.5.2018) 
Korouoman tie on ajokuntoinen. Saukkovaaran tien alussa saattaa vielä olla "pölkky", jossa on kiinni liikennemerkki. Merkki on ollut varoittamassa kelirikkoisesta tiestä. Pölkyn voi kiertää ja ajaa Korouoman parkkipaikalle. Reitti on käveltävissä Kanjonin laavuille. Koronjää –reitti on vielä osittain lumen vallassa ja lunta on kahlattavaksi saakka. Myös tulva vaikeuttaa vaellusta. Koronjää –reittiä ei suositella vielä vaellettavaksi.

Tulvahuippu lähestyy!

(Päivitetty 5.5.2018)
Ympäristökeskus on antanut Oulankajoelle tulvavaroituksen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulvahuippu on 13.5 ja veden ennustetaan nousevan niin korkealle, että Karhunkierros -reitti menee paikoitellen poikki. Osa reiteistä on kuljettavissa, mutta tilannetta ja veden korkeutta kannattaa seurata ympäristö.fi sivuilta.

Arvonta on suoritettu!

(Päivitetty 2.5.2018)
Oulangan luontokeskus järjesti yhdessä Oulangan leirintäalueen kanssa Facebook -arvonnan, jossa kaikkien osallistujien kesken voittajan valinnan mukaan arvottiin kahdelle henkilölle joko 26 kilometrin melontaretki Oulankajoelle tai 12 kilometrin yksityinen opastettu vaellus Pienelle Karhunkierrokselle. 

Onnittelut arvonnan voittaja Jaana Liponen, olemme laittaneet sinulle viestiä. Ole yhteyksissä Oulangan luontokeskukseen, niin sovimme ajankohdan jolloin haluat voittosi käyttää.


Kiitos kaikille osallistujille!

Varokaa heikkoa jäätä!

(Päivitetty 31.3.18)
Kevät etenee kovaa vauhtia, eivätkä kansallispuiston jäät enää kestä ihmisen painoa. Tietoomme on kantautunut muutama pieni onnettomuus jäillä, toistaiseksi henkilövahingoilta ollaan vältytty. Pyydämme vierailijoita pysymään merkityillä reiteillä, eikä jäillä kulkevilla moottorikelkkaurilla tulisi missään nimessä kävellä.

Kevät toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 19.4.2018)
Lämpötilojen vaihtelujen takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Aurinkoisten ja lämpimien kelien ansiosta hankien kanto on heikentynyt ja paikoittain voi olla hyvin märkää. Yöpakkasien johdosta reitit voivat olla jäisiä aamupäivisin.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa.

Kuusamon matkailukartta uudistui 

(Päivitetty 30.11.2016)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan, josta tuli täysin uudistettu Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä Kuusamosta sekä osasta Taivalkoskea, Posiota ja Suomussalmea.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta kun sitä saadaan myyntiin.

Lisätietoja:

Tapahtumia Iivaaralla

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Jokivaara, Kuusamo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)