Ajankohtaista Hossan luontokeskuksessa

Äitienpäivälounas Hossan luontokeskuksella

(Päivitetty (7.5.2018)

Hossan luontokeskuksella tarjoillaan äitenpäivälounas noutopöydästä 13.5. klo 12-15. Tervetuloa hemmottelemaan äitiä ja pistäytymään samalla käynnillä luonnon helmassa ihastelemassa kevään etenemistä!

Luontokeskus poikkeuksellisesti suljettu

Luontokeskus on poikkeuksellisesti suljettu 28.4-1.5.2018 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Ovet aukeavat jälleen 2.5. ja kesän odotus jatkuu.

Luontokeskus on avoinna

Luontokeskus on avannut jälleen ovensa 1.3. ja palvelee retkeilijöitä päivittäin syksyn loppuun saakka. Lounasta on saatavilla kevätkaudella joka päivä klo 11-14. Kevään loppupuolella aikavälillä 16.4.-17.5. lounas on saatavilla ainoastaan tilauksesta, minkä jälkeen siirrytään kesäksi taas jokapäiväiseen lounastarjoiluun. Tervetuloa!

Hossan kehittäminen kansallispuistoksi näkyy monella tavalla

(Päivitetty 9/2017) 
Hossaa on rakennettu kansallispuistoksi kovalla tohinalla. Koko luontokeskuksen toimintakonsepti on muuttunut, ilmettä on uusiutunut ja keittiötä remontoitu. Maastossa on kohennettu reittejä ja palveluja. Näkyvimpiä kohteita on Värikallion uusi katselutasanne ja Julma-Ölkyn riippusilta.

Hossasta Suomen 100-vuostisjuhlavuoden kansallispuisto

(Päivitetty 14.1.2016)
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen on tehnyt esityksen Hossan muuttamisesta kansallispuistoksi.

Jo nyt vetovoimaisesta retkeilyalueesta tulee entistä houkuttelevampi sekä nykyisille että uusille asiakkaille.

Kansallispuistona Hossa muuttuu suojelualueeksi, joten alueen rajoitettu metsätalouskäyttö päättyy. Hossan avajaisjuhlia vietetään 17.6.2017 osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa. 

Lue lisää

Tapahtumia Hossan luontokeskuksessa