Hossan kansallispuisto

Patikointi Vaellus Luontopolkuun tutustuminen Oppimaan luontoon Pyörätuolireitti Pyöräily Melonta Veneily Kalastus Luontokeskukseen tutustuminen Marjastus ja sienestys Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Osallistuminen ryhmäopastukseen Leirin järjestäminen Laitesukellus Snorklaus Geokätköily Hiihto maastossa Lumikenkäily Metsästys Moottorikelkkailu             
Talvinen Hossa. Kuva: Hannu Huttu

Hossan kansallispuiston tunnusHossan maisemat avautuvat kävijälle helposti, sen metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti. Polkuja riittää patikoida ja pyöräillä, vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan. Kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat 10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan.

Hossa on Suomi100 -juhlavuoden kansallispuisto. Suomen 40. kansallispuiston virallisia avajaisia vietettiin 17.6.2017. Työt kansallispuistossa jatkuvat edelleen.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle. Soveltuu osin myös liikuntaesteisille: osa poluista kuljettavissa pyörätuolilla sekä liikuntaesteisille soveltuvia kalastuslaitureita, laavu ja vuokramökkejä.

Kuva: Tuuli Turunen

Asiakaspalvelu

Hossan luontokeskus
Puh. 0206 39 6041, 040 751 7221
hossa(at)metsa.fi