Hiidenportin kansallispuisto 

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Lintujen tarkkailu Hiihto maastossa Lumikenkäily Kalastus Marjastus ja sienestys Vaellus Patikointi Oppimaan luontoon
Hiidenportin kansallispuiston tunnus - lapinpöllöSotkamon saloseudun sydämessä sijaitsevan Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa kohteita ja tarinoita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman.

Alkuvoimainen rotkomaisema saloseudun sydämessä 

Hiidenportin kansallispuiston sijainti SuomessaSijainti: Kainuu, Sotkamo (www.sotkamo.fi). Lue lisää. 
 
Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä. Lue lisää
 
Tekemistä: Patikointi, nähtävyyksien ja näköalojen katselu, valokuvaus. Lue lisää. 
 
Näkemistä: Hiidenportin rotko ja kallioinen maisema, vanhat salometsät ja kaskiperinteen muovaamat rinteet, vanhan pihapiirin niitty. Lue lisää nähtävyyksistä ja alueen historiasta. 
 
Soveltuvuus: Omaa rauhaa etsiville retkeilijöille ja vaeltajille. Soveltuu myös aloitteleville retkeilijöille, opiskelijaryhmille ja muille ryhmäretkille. Ei sovellu liikuntaesteisille. Lue lisää. 
 
Palvelut: Palolammen vuokrapirtti vuokrattavissa ryhmien ruokailuja varten. Opastuskatos, keittokatos, tulentekopaikkoja polttopuineen, kuivakäymälöitä. Lue lisää. 
 
Reitit: Merkittyjä reittejä (30 km) helppokulkuisista vaativiin. Lue lisää.
 
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hiidenportti
 
Aluetta hoitaa Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut, osoite: Lentiirantie 342, 88900 Kuhmo.