Hetta - Pallas -reitti

15.12.2017
Lumivyöryjen todennäköisyys on nyt huomattava!

Hetta - Pallas -reitin sijainti Suomessa.Länsi-Lappi
Muonio (www.muonio.fi), Enontekiö (www.enontekio.fi)
Pallas-Yllästunturin kansallispuistoPallas-Yllästunturin kansallispuiston suosituimpiin retkikohteisiin kuuluu 55 km:n pituinen Hetta - Pallas -vaellusreitti, joka linjattiin jo vuonna 1934. Reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin kuin valmistaakseen kulkijaa kohtaamaan uuden henkeä salpaavan maiseman seuraavan tunturin laelta. Reitti on merkitty nuoliviitoituksella.

Kesäkuun alkuun mennessä lumi on jo pääosin sulanut alueelta, mutta reitti on sulamisvesien vuoksi märkä ja siksi hyvin altis kulumiselle. Suositeltavin vaellusaika alkaakin juhannuksen tienoilta. Talven kynnyksellä lokakuun puolivälissä reitillä tapaa enää vain satunnaisen kulkijan.

Talvireitti

Hetan ja Pallaksen välillä kulkee myös talvireitti, jonka pituus on reittivalinnan mukaan 53 - 60 km. Talvireitti kulkee kesäreittiä alavampia metsäisiä maita ja soita, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä latu kulkee metsänrajan yläpuolella. Hannukurulta Pallakselle on kaksi reittiä: toinen tuntureiden itä- ja toinen länsipuolella. Molemmilta reiteiltä voi poiketa Montellin ja Nammalakurun tuville. Paikalliset latupoolit huolehtivat hiihtoreittien ylläpidosta. Sioskurun tuvalta Hannukurun tuvalle ja edelleen länsipuolta Nammalakurulle oleva reitti on pitkälti kansallispuiston työntekijöiden huoltoajojen varassa.Tupien välimatkat ovat talvireitillä pitemmät kuin kesäreitillä. Latumerkintänä on avomaastossa ristiviitta ja metsäisellä seudulla sininen nauha tai puuhun maalattu sininen kolmio.

Hiihtosesonki alkaa helmikuun puolivälissä etelän koulujen hiihtolomien alkaessa ja jatkuu huhtikuun loppuun. Pääosin talvireitit eivät sovellu märkyytensä vuoksi kesäretkeilyyn.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hetta-pallas

Asiakaspalvelu 

Pallastunturin luontokeskus
Puh. 0206 39 7930
pallastunturi(at)metsa.fi

Tunturi-Lapin luontokeskus
Puh. 0206 39 7950
tunturi-lappi(at)metsa.fi
 

Ajankohtaista

Tapahtumat, uutiset ja sosiaalinen media. Lue lisää ajankohtaista-sivulta.Hetta-Pallas -vaellusreitti on mukana Vuoden retkikohde 2017 -kilpailun finaalissa!

Pallastunturin sää

Paikallissää
(www.ilmatieteenlaitos.fi)