Hetta

Patikointi Erävaellus Melonta Veneily Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Luontokeskukseen tutustuminen Tutustua luontopolkuun Hiihto huolletulla ladulla Kalastus Pyöräily Suunnistus Lumikenkäily Marjastus ja sienestys Moottorikelkkailu Geokätköily

Hetan alueen sijainti SuomessaPohjois-Lappi
Enontekiö (www.enontekio.fi)
Alueen valtion maita hoitaa Metsähallitus. Yksityismailla sijaitsevien retkeilypalvelurakenteiden hoidosta vastaa Enontekiön kunta ja latujen hoidosta Ounaksen Tunturiladut Oy. 

Enontekiön kirkonkylä Hetta lähiympäristöineen on viehättävä tutustumiskohde retkeilyn harrastajille. Alueen poluilla ja reiteillä voi tehdä päiväretkiä ja Hetta voi olla myös lähtöpisteenä pitemmälle, usean päivän kestävälle vaellusretkelle. Talvella kylän ympäristöön tehdään kymmeniä kilometrejä latuja murtomaahiihdon ystävien iloksi.
 
Hetan kylän eteläpuolella sijaitsevasta Ounasjärvestä saa alkunsa yksi Lapin suosituimmista melontajoista - Ounasjoki, joka melojien lisäksi kiinnostaa myös kalastajia. Ounasjärven takana kohoaa ylväänä Pyhäkero, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisin huippu.
 
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hetta
Alueen valtion maita hoitaa Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, osoite: Peuratie 15, 99400 Enontekiö.

Asiakaspalvelu

Tunturi-Lapin luontokeskus
puh. 0206 39 7950
tunturilappi(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Hettaan

Katso ohje: autolla Hettaan

Ajankohtaista Hetassa

Yhteistyötahojen palvelut Hetassa

Retkikartta.fi: Hetta