Hepokönkään nähtävyyspolun remontti valmis - uusi esteetön polku käytettävissä

(Päivitetty 21.11.2016)
Hepokönkään nähtävyyspolku putoukselle on nyt valmis ja reitti on esteetön. Nähtävyyspolun varrelle valmistui myös kotalaavu.

Hepokönkään Höppänä

Lapset ja lapsenmieliset voivat tutustua Hepokönkääseen houkuttelevalla tavalla. Hepokönkään Höppänä on laulava tonttu, joka esittää metsä- ja luontoaiheisia lauluja ja saavatpa kuulijat osallistua musisointiin luonnoninstrumentteja soittamalla. Samalla luontotietouskin kasvaa! Höppänä on tilattava etukäteen, maksullinen.

  • Lue lisää Hepokönkään Höppänästä täältä (www.etateck.fi)

Geologinen luontopolku ja opasvihko

Hepokönkään Natura-alueella on 1,5 kilometrin pituinen geologinen luontopolku. Reitin varrella esitellään alueen geologiaa, historiaa ja tyypillistä kasvillisuutta. Myös putoukselle vievän lankkupolun varrelle on lisätty muutama opastaulu.

Luontopolkua ja aluetta esitellään erillisessä oppaassa. Suomenkielistä opasta saa Hepokönkään kahvilasta (avoinna kesäaikana), Puolangan kunnasta sekä mm. Hossan luontokeskuksesta ja Kuhmon luontokeskus Petolasta. Opas on maksuton. 

Luontopolun on suunnitellut Metsähallituksen Luontopalvelut yhteistyössä Puolangan kunnan ja Geologisen tutkimuskeskuksen, GTK, kanssa. Polku on toteutettu pääosin Kainuun TE-keskuksen rahoituksella.

Tapahtumia Hepokönkäällä

Hepokönkään sää

Katso Puolangan
paikallissää ja varoitukset
(www.ilmatieteenlaitos.fi)