Hämeen luontokeskus

Tervetuloa Hämeen luontokeskukseen

Hämeen luontokeskus sijaitsee Hämeen Härkätien varrella ja henkii vanhan ajan tunnelmaa sisäpihoineen. Luontokeskus tutustuttaa kävijät Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoihin, Hämeen järviylänköön, alueen retkeilyreitteihin sekä lähikuntiin. Luontokeskuksen tiloista ja toiminnasta vastaa Eerikkilä Sport & Outdoor Resort.

Hämeen luontokeskuksen tilat ja toiminta ovat siirtyneet Metsähallitukselta Eerikkilä Sport & Outdoor Resortille 1.1.2018 alkaen.

Lue lisää: Hämeen Luontokeskus osaksi Eerikkila Sport & Outdoor Resortia

Aukioloajat 2018

Luontokeskus avataan 17.2.2018
Aukioloajat: arkisin 11-18, viikonloppuisin 12-18

Yhteystiedot

Luontokeskus (www.eerikkila.fi)

Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen, Komion ja Melkuttimien luonnonsuojelualueiden sekä Hämeen järviylängön ja lähikuntien retkeily- ja matkailuneuvonta

Puhelin: 0201 108 273 (luontokeskuksen aukioloaikoina)
Sähköpostiluontokeskus(at)eerikkila.fi
Osoite: Härkätie 818, 31380 Letku (Tammela)

Metsähallitus/ Asiakaspalvelu

Opastus- ja saunavaraukset Korteniemen perinnetilalle sekä varaukset Liesjärven kansallispuiston vuokratupiin Hyypiölle ja Peukaloiselle, Evon retkeilyalueen vuokratupaan Onnin majalle, Lopen leirialueille ja Evon leirialueelle

Puhelin: 0206 39 4630 (tiistaista perjantaihin klo 10 - 14)
Sähköposti: hame(at)metsa.fi

Sijainti: Lounais-Häme, Tammela (www.tammela.fi), historiallisen Härkätien varrella. Lue lisää

Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä. Lue lisää

Vieraile: Avoinna arkisin klo 11-18 ja viikonloppuisin klo 12-18. Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Lue lisää

Tekemistä ja näkemistä: Tapahtumia, luontopolkuja, uimaranta. Lue lisää

Soveltuvuus: Koko perheelle, ryhmille ja liikuntaesteisille.

Palvelut: Kokouspalvelut, vuokratupien varaukset ja avainten haku, Lopen leirialueiden varaukset, Korteniemen perinnetilan opastusten ja savusaunan varaukset, lähialueen vesistöjen pyydysmerkkien ja viehelupien myynti, luontopuoti, kahvila, lumikenkien ja polkupyörien vuokraus sekä langaton verkko. Lue lisää

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hameenluontokeskus

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Eerikkilä Sport & Outdoor Resort yhdessä lähikuntien (Tammela, Forssa, Jokioinen, Loppi, Humppila, Ypäjä) kanssa.

Kulkuyhteydet ja kartat

Autolla

  • Valtatie 2:lta (Helsinki - Pori -tieltä) käännytään opasteiden mukaisesti Hämeen luontokeskukseen, ajetaan 1,5 km ja käännytään vasemmalle pysäköintialueelle opasteiden mukaisesti.
  • Hämeen Härkätietä (nro 2824) Portaan kylästä päin tultaessa käännytään opasteiden mukaisesti oikealle pysäköintialueelle.

Hämeen luontokeskuksen lähestymiskartta

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Valtatie 2:lla (Helsinki - Pori) liikennöi useita pikavuorolinja-autoja päivittäin. Luontokeskuksen luoteispuolella pysäkkinä on Eerikkilän tienhaara (Eerikkilä th), josta kävellään Portaaseen päin Hämeen luontokeskukselle noin 1,5 km. Aikatauluja on Matkahuollon (www.matkahuolto.fi) sivuilla.
  • Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut Hämeen luontokeskukselle (www.matka.fi)

Pyörällä