Asiakaspalvelu ja opastus

Hailuodon Luotsihotellin yhteydessä on Metsähallituksen luontonäyttely, joka on kesäisin päivittäin auki Luotsihotellin aukioloaikoina. Opastuksia voi varata Hailuodon paikallisoppailta (www.hailuoto-seura.fi). Opastuksia voidaan järjestää myös muulloin kuin näyttelyn aukioloaikoina.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluita

Hailuodossa palveluja tarjoavat seuraavat yritykset. Niillä on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa, ja ne toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessaan suojeluohjelma-alueella.

Tulentekopaikat

Kunnan ylläpitämillä retkeilyreiteillä on taukopaikkoja, joissa on tulentekopaikka. Avotulenteko metsäpalovaroituksen aikana on kielletty myös tulentekopaikoilla. Tulenteosta merkityllä tulentekopaikalla kerrotaan tarkemmin Retkeilyn ABC:ssä.

Juomavesi

Juomavesi pitää tuoda mukanaan. Lue retkeilyn juomavesivinkit Retkeilyn ABC:stä.

Jätehuolto  

  • Pääperiaate on, että maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.
  • Marjaniemessä on veneilykeskuksen yhteydessä syväkeräyssäiliö sekajätteille.
  • Kunnan keskustassa Luovontien varressa on vaarallisia jätteitä varten jäteasema.

WC:t  

Marjaniemessä ja Kirkkosalmessa on myös liikuntaesteisille sopiva yleisö-WC.

Yöpyminen  

Hailuodosta löytyy hotellimajoista sekä useita maatila- ja mökkimajoitusta tarjoavia yrityksiä (www.hailuoto.fi)

Telttailu

Telttailu on mahdollista jokamiehen oikeudella. Matkailuyrityksistä ja matkailuinfosta voi kysellä telttailumahdollisuuksia.

Liikuntaesteisten palvelut

Pyörätuolilla pääsee liikkumaan Luototalon luontonäyttelyn tiloissa, jossa on myös esteetön wc. Luototalon pihalta pääsee pyörätuolilla luontopolulle avustajan kanssa. Kirkkosalmen lintutorniin pääsee pyörätuolilla.

Muut palvelut lähiseudulla

Muista alueen palveluista löydät tiedot Hailuodon verkkosivuilta (www.hailuoto.fi).