Hailuoto

Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Hiihto huolletulla ladulla Kalastus Pyöräily Metsästys Melonta Lumikenkäily Geokätköily Pyörätuolireitti

Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto on suomalaista kansallismaisemaa, jota ovat muovanneet maankohoaminen, tuuli, vesi ja jää. Saaren omaleimaisen ilmapiirin voi aistia lyhyelläkin käynnillä.

Hailuoto - Perämeren suurin saari 

Sijainti: Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun edustalla, Hailuodon kunta (www.hailuoto.fi)

Saapuminen: Henkilöautolla tai omalla veneellä. Lue lisää

Tekemistä: Auringonotto, uinti, patikointi, luontopolun kiertäminen, pyöräily, lintujen tarkkailu, valokuvaus, kalastus, veneily, metsästys. Lue lisää.

Näkemistä: Luontonäyttely, meri, hiekkarannat, dyynit, lintumaailman rikkaus, kulttuurimaisema, vanhat pihapiirit, vanha kalastajakylä, Luototalo näyttelyineen, lauttamatka. Lue lisää.

Soveltuvuus: Helppo ja mielenkiintoinen kohde koko perheelle. Kirkkosalmen lintutornille ja Luototaloon sekä Rannan reitti -luontopolulle pääsevät myös liikuntaesteiset. Lue lisää.

Palvelut: Metsähallituksella on Hailuodossa luontonäyttely, lintutorni ja luontopolku. Lue lisää.
Lisätietoja koko kunnan palveluista (www.hailuototourism.fi)

Reitit: Rannan reitti Marjaniemessä (0,8 km) on osin sorastettu, osin lankkupolku. Luontopolku esittelee Hailuodon luontoa ja kulttuuria. Lue lisää.
Muita reittejä voi katsoa Hailuodon kunnan sivuilta (www.hailuoto.fi). Katso myös Infokartta (infogis.infokartta.fi).

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hailuoto

Aluetta hoitavat:

  • Metsähallituksen kohteita hoitaa Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut, Pohjanlahden puistoalue. Osoite: Rantakurvi 6, 91900 Liminka.
  • Hailuodon kunta. Osoite: Luovontie 176, 90480 Hailuoto, puh 044 4973500.