Uutisarkisto

« Takaisin

Ehdota Vuoden luontovapaaehtoista!

23.10.2017

Nyt on tullut aika ehdottaa Vuoden luontovapaaehtoista! Vuoden luontovapaaehtoinen on henkilö tai organisaatio, joka on tehnyt vapaaehtoistöitä satavuotiaan Suomen luonnon juhlistamiseksi ulkoilun tai luonnonsuojelun merkeissä niin, että toiminta on syventänyt suomalaisten luontosuhdetta.

Kuva: Metsähallitus/Tiina Laitinen

Järjestyksessä kuudes Vuoden luontovapaaehtoinen nimetään vapaaehtoisten päivänä 5.12. Vuoden luontovapaaehtoinen on omalla panoksellaan parantanut Suomen luonnon tilaa ja tehnyt vapaaehtoistyötä rakkaudesta suomalaista luontoa, lajia, retkikohdetta tai vaikkapa kulttuuriperintöä kohtaan.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi vapaaehtoisen valinnassa painotetaan osallistumista satavuotiaan Suomen luonnon juhlintaan ulkoilun tai luonnonsuojelutyön kautta.

Kuka vain voi ehdottaa sopivaa henkilöä, yhdistystä, järjestöä tai muuta yhteisöä, jonka kokee ansaitsevan Vuoden luontovapaaehtoinen -kunnianimen. Metsähallituksen Luontopalvelut kokoaa raadin, joka valitsee Vuoden luontovapaaehtoisen ehdotusten joukosta.

Vapaaehtoisia voi ehdottaa 23.10.–16.11. oheisen lomakkeen kautta (www.webropolsurveys.com)

Vuoden luontovapaaehtoinen on nimetty ensimmäisen kerran vuonna 2011

Metsähallituksen Luontopalvelut on nimennyt Vuoden luontovapaaehtoisen vuosina 2011-2015.

Vuonna 2016 siirryttiin malliin, jossa parillisina vuosina ympäristöministeriö ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n Suomen komitea nimeävät Vuoden luontoteon ja parittomina vuosina Metsähallituksen Luontopalvelut Vuoden luontovapaaehtoisen.

Aiemmat Vuoden luontovapaaehtoiset ovat Virtavesien hoitoyhdistys (2015), Suurpetomies Marko Kettunen (2014), Maakotkamies Jarmo Ahtinen (2013), Pentti Järvisalo ja WWF-talkooleirit (2012) sekä Tauno Ulvinen sekä Esteri ja Martti Ohenoja (2011).

Lisätietoja

  • Tunnisteet: #luontovapaaehtoinen2017 ja #vapaaehtoistenpäivä