Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Kuva: Saara Airaksinen

Uutisia

« Takaisin

"Pohjolan maagiset maisemat" -kuvaesitys Kolin luontokeskus Ukossa 15.12.2018

3.12.2018

Valokuvaaja Kirsi MacKenzien "Pohjolan maagiset maisemat"-kuvaesitys on nähtävillä ja taiteilija on tavattavissa Kolin luontokeskus Ukossa 15.12.2018 kello 15.00-16.00. Esitys nostaa katseen kohteeksi luonnon kiehtovia muotoja turkoosin jään mielikuvituksellisista muodoista hiekan ja veden muovaamaan esihistorialliseen lentoliskoon.

Kuva: Kirsi MacKenzie

Kirsi MacKenzie on viimeiset vuodet keskittynyt kuvaamaan pohjoismaisia maisemia Jyllannin dyyneiltä Grönlannin jäätiköille, Skånen pyökkimetsistä Lofoottien vuonoille ja Kolin kansallismaisemasta Islannin laavakentille. Esityksessä edustettuina ovat Pohjoismaiden lisäksi Siperia ja Irlanti. Monissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittu MacKenzie on tunnettu nimenomaan unenomaisten maisemakuviensa vahvasta muotokielestä." Luova assosiointi on isossa roolissa; kun kuvaan liittyy tarina, siitä tulee puhutteleva", Mackenzie kertoo. Kirsi viettää joulukuun Kolin taiteilijaresidenssissä.

Syyskuussa 2017 ilmestyi Docendon kustantamana MacKenzien kirja "Pohjolan maagiset maisemat". Kuvaesityksen jälkeen on mahdollista ostaa signeerattu kirja hintaan 25 euroa.

Lisätietoja


Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue on päättynyt

YLE:n Mennään metsään  -kampanjassa (docs.google.com) juostiin yhteislenkeillä kaikissa Suomen 40 kansallispuistoissa. Yhteislenkeillä oli mukana myös kävelyryhmiä. Yhteislenkeille osallistui yli 3000 ihmistä ja he liikkuivat lähes 35 000 kilometriä.

Kuuntele podcasteja polun varrelta

Hyppää äänimatkalle luontoon! Julkaisemme podcasteina tietoa luonnosta ja sen ihmeistä.

Tapahtumat

Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC