Luontoon.fi-sivustoa uudistetaan. Uudistustyötä tehdään pidemmän aikajakson aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Uutisia

Takaisin

Rahjan saariston retkeilyrakenteita karsitaan ja kunnostetaan

13.3.2018

Rahjan saaristosta puretaan kevään aikana muutamia tulentekopaikkoja. Jäljelle jääviä puolestaan kunnostetaan.

Tulistelemassa Rahjan laavulla. Kuva: Sari Airas / MetsähallitusPoistuvia rakenteita ovat Alajoenkarin tulentekopaikka, Pitkän tulentekopaikka sekä Putkikarin eteläisempi tulentekopaikka. Saaristoon jää edelleen retkeilijöiden käyttöön viisi tulentekopaikkaa ja kaksi autiotupaa. Kaksi tulentekopaikoista sijaitsee autiotupien yhteydessä.

- Alue on pieni ja käyttäjämäärä suhteellisen vähäinen. Nämä seikat huomioiden saaristoon jää edelleen hyvä palveluvarustus, toteaa puistonjohtaja Jouni Kosonen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Purkutyöt tehdään kevättalven aikana. Maisemointi jää avovesikauteen. Työt ovat linjassa myös Metsähallituksen valtakunnallisen tilanteen kanssa.

- Karsimme mittavasta retkeilyinfrastamme vähän käytettyjä kohteita ja näin voimme keskittää voimavaroja olemassa olevien rakenteiden hyvään kunnossapitoon. Myös Rahjassa korjaamme jäljelle jääviä tulentekopaikkoja.

Rahjan saaristo on matalaa sisäsaaristoa, jonne ei isommilla veneillä pääse. Alue palvelee ennen kaikkea Rahjan ja Kalajoen alueen paikallisia veneilijöitä ja melojia sekä matkailuyrittäjiä.

Lisätietoja:

SUP-laudalla Rahjan saaristossa. Kuva: Tuukka Luukkonen