Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Kuva: Saara Airaksinen

Uutisia

« Takaisin

Teijon kansallispuiston loukkaantunut "julkkisjoutsen" turvassa

8.3.2018

Teijon kansallispuistossa pinteessä ollut loukkaantunut laulujoutsen on saatu hoitoon. Joutsenen kohtalo on suuresti huolestuttanut paikallisia. Kansallispuistoa hoitava Metsähallitus teki alkuviikosta päätöksen siitä, että loukkaantunutta eläintä on autettava, ja paikallisen metsästysseuran avulla joutsen saatiin turvaan. Perniön eläinsuojeluyhdistyksen avustamana kansallislintu nauttii nyt pinaattia heinäpehkussa.

Teijon kansallispuiston loukkaantunut laulujoutsen nauttii lämmöstä ja heinäpehkuista. Kuva: Metsähallitus/Tommi SuonpääSiipensä loukannut laulujoutsen oli useita viikkoja pinteessä Teijon kansallispuiston Sahajärven purossa. Pakkasten kiristyessä sen sulanveden alue pieneni jatkuvasti. Sen selviytymistä auttoivat Perniönseudun eläinsuojeluyhdistys, Kirjakkalan-Mutaisten metsästysseura ja Pyhtään lintuhoitola, jota arveltiin joutsenen parhaaksi hoito- ja sijoituspaikaksi. Linnun ympäriltä rikottiin jäätä ja sille vietiin ruokaa.

Alkuviikosta Metsähallitus päätti kuitenkin, että luonnon armoilla joutsenen selviytymismahdollisuudet olisivat huonot. Metsähallitus käynnisti em. metsästysseuran kanssa joutsenen kiinniottotoimet. Sitä oli edeltänyt selvitystyö siitä, mihin lintu voitaisiin viedä välittömään hoitoon ennen kuljetusta Pyhtään lintuhoitolaan.

Perniön eläinsuojeluyhdistys auttoi löytämään hyvän hoitopaikan paikalliselta hevostallilta. Muutamia tunteja joutsenen kiinnioton jälkeen hevostalleilta saatiin uutisia: "Joutsen on täysin rauhoittunut ja nauttii pinaatista heinäpedissään. Muutaman päivän rauhoittumisen jälkeen se kuljetetaan Pyhtään lintuhoitolaan."

Metsähallitus ja joutsenen kiinniottoon sekä hoitoon osallistuneet tahot toivovat, että joutsenen toipumiselle annetaan nyt rauha, ennen kuin se kuljetetaan Pyhtään lintuhoitolaan. Metsähallitus kiittää lämpimästi paikallisia ihmisiä ja järjestöjä, jotka sitoutuivat kansallislintumme auttamiseen.


Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue on päättynyt

YLE:n Mennään metsään  -kampanjassa (docs.google.com) juostiin yhteislenkeillä kaikissa Suomen 40 kansallispuistoissa. Yhteislenkeillä oli mukana myös kävelyryhmiä. Yhteislenkeille osallistui yli 3000 ihmistä ja he liikkuivat lähes 35 000 kilometriä.

Kuuntele podcasteja polun varrelta

Hyppää äänimatkalle luontoon! Julkaisemme podcasteina tietoa luonnosta ja sen ihmeistä.

Tapahtumat

Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC