Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Kuva: Saara Airaksinen

Uutisia

« Takaisin

Kahden järven kalastusluvat yhdistettiin Sonkajärvellä ja Kajaanissa

4.1.2018

Metsähallitus ja yksityisiä vesiä edustava Jyrkän osakaskunta ovat yhdistäneet kalastuslupansa Raudanvedessä ja Kiltuanjärvessä Ylä-Savossa. Jatkossa sekä osakaskunnan että Metsähallituksen kalastuslupa käy molemmilla vesillä.

Yhteinen lupa-alue koskee pyydyskalastusta ja vapakalastusta. Kaupallinen kalastus ja ravustus eivät kuulu yhteisen luvan piiriin. Järvet sijaitsevat Sonkajärven ja Kajaanin kuntien alueella.

Sopimuksen tarkoitus on yksinkertaistaa kalastusta ja lupien hankintaa järvillä. Yhteiseen lupaan kuuluvat lähes kaikki vedet Raudanvedessä ja Kiltuanjärvessä.

Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Huomaa: Kuvissa mallikartat vesialueista, kalastuslupa-alue ennen vuodenvaihdetta ja jälkeen.

KiltuanjärviRaudanvesi

Lisätietoja:

Metsähallitus, Eräpalvelut järjestää valtion maiden metsästys- ja kalastusasiat sekä valvoo luvallisuutta ja laillisuutta. Eräluvat ovat sijoitus luontoon, sillä metsästys- ja kalastusluvista saadut tulot ohjataan kalavesien ja riistaelinympäristön hoitoon.


Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE:n Mennään metsään -kampanjan (yle.fi) yhteislenkit, jotka juostaan kaikissa kansallispuistoissa, sopivat niin polkujuoksun konkareille kuin aloittelijoillekin. Yhteislenkeillä on myös kävelyryhmiä, joten kuka tahansa uskaltaa lähteä mukaan.

Kuuntele podcasteja polun varrelta

Hyppää äänimatkalle luontoon! Julkaisemme podcasteina tietoa luonnosta ja sen ihmeistä.

Tapahtumat

Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC