Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Tapahtumat

Kuva: Saara Airaksinen

Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

Lähde YLE:n Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! Lue lisää  (yle.fi).  Polkujuoksukiertue on YLE:n järjestämä. 

Uutisia

« Takaisin

Kahden järven kalastusluvat yhdistettiin Sonkajärvellä ja Kajaanissa

4.1.2018

Metsähallitus ja yksityisiä vesiä edustava Jyrkän osakaskunta ovat yhdistäneet kalastuslupansa Raudanvedessä ja Kiltuanjärvessä Ylä-Savossa. Jatkossa sekä osakaskunnan että Metsähallituksen kalastuslupa käy molemmilla vesillä.

Yhteinen lupa-alue koskee pyydyskalastusta ja vapakalastusta. Kaupallinen kalastus ja ravustus eivät kuulu yhteisen luvan piiriin. Järvet sijaitsevat Sonkajärven ja Kajaanin kuntien alueella.

Sopimuksen tarkoitus on yksinkertaistaa kalastusta ja lupien hankintaa järvillä. Yhteiseen lupaan kuuluvat lähes kaikki vedet Raudanvedessä ja Kiltuanjärvessä.

Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Huomaa: Kuvissa mallikartat vesialueista, kalastuslupa-alue ennen vuodenvaihdetta ja jälkeen.

KiltuanjärviRaudanvesi

Lisätietoja:

Metsähallitus, Eräpalvelut järjestää valtion maiden metsästys- ja kalastusasiat sekä valvoo luvallisuutta ja laillisuutta. Eräluvat ovat sijoitus luontoon, sillä metsästys- ja kalastusluvista saadut tulot ohjataan kalavesien ja riistaelinympäristön hoitoon.


Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC