Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Kuva: Saara Airaksinen

Uutisia

« Takaisin

Metsähallituksen ulkosaariston satamat saivat kehittämisrahoitusta

4.12.2017

Metsähallitus satsaa neljän ulkosaaristossa sijaitsevan vierasvenesataman kehittämiseen miljoona euroa Central Baltic -ohjelman EU-rahoituksen tuella. Hankkeen tavoitteena on parantaa valittujen satamien rakenteita ja palveluja, ympäristönsuojelua ja satamayrittäjien liiketoimintaosaamista.

Kehitettäviä kohteita ovat Katanpään linnakesaari Selkämeren kansallispuistossa, Bodön entinen merivartioasema ja Örön pohjoissatama Saaristomeren kansallispuistossa sekä Jussarön satama Tammisaaren kansallispuistossa.  

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä satamayrittäjien kanssa.

"Kohonnut palvelutaso hyödyttää kansallispuistokävijöitä ja saariston paikallistaloutta. Kansallispuistoissa sijaitsevien vierasvenesatamien kehittäminen lisää niiden houkuttelevuutta ja parantaa niitä hoitavien yritysten kannattavuutta. Kehitettävissä vierasvenesatamissa vierailee kymmeniä tuhansia veneilijöitä vuodessa", sanoo erikoissuunnittelija Hanna Ylitalo Metsähallituksesta.

Hankkeen tuloksena satamien rakenteet ja palvelut paranevat (esim. lisätään laiturikapasiteettia ja sähköistetään vanhoja laitureita, parannetaan vesihuoltoa ja uusitaan huoltorakennuksia) samalla kun luonnon- ja ympäristönsuojelu tehostuu (esim. kuivakäymälä- ja jätevesiratkaisut, jätehuollon kehittyneemmät ratkaisut).

Hankkeessa on mukana myös vastaavanlaisia Tukholman saariston kohteita, joita hoitaa Skärgårdsstiftelsen. Kolmantena kumppanina hankkeessa on Turun yliopiston Brahea-keskus, joka vastaa kohteiden liiketoimintaosaamisen kehittämisestä hankkeessa.

Sustainable Gateways -nimisen hankkeen kokonaisbudjetti on 1,77 miljoonaa euroa ja hanke toteutetaan huhtikuun 2020 loppuun mennessä.


Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue on päättynyt

YLE:n Mennään metsään  -kampanjassa (docs.google.com) juostiin yhteislenkeillä kaikissa Suomen 40 kansallispuistoissa. Yhteislenkeillä oli mukana myös kävelyryhmiä. Yhteislenkeille osallistui yli 3000 ihmistä ja he liikkuivat lähes 35 000 kilometriä.

Kuuntele podcasteja polun varrelta

Hyppää äänimatkalle luontoon! Julkaisemme podcasteina tietoa luonnosta ja sen ihmeistä.

Tapahtumat

Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC