Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Kuva: Saara Airaksinen

Uutisia

« Takaisin

Miljoona näyttelykävijää Inarin Siidassa

1.12.2017

Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vierailijoiden määrää on seurattu koko Siidan historian ajan. Joulukuun 1. päivänä Siidan miljoonas näyttelyvieras  Paolo Moriconi Italiasta astui sisään. Hänelle lahjoitettiin Siida Shopin lahjakortti sekä Siida-kortti, joka oikeuttaa ilmaisiin näyttelyvierailuihin Siidassa loppuelämäksi.

Paolo Mariconi sekä puistonjohtaja Tarja Tuovinen (vas.) ja museonjohtaja Sari Valkonen. Kuva: Kirsi Ukkonen

Siidan toimintavuosien aikana näyttely- ja tapahtumakävijämäärät ovat vaihdelleet 44 000-58 000 kävijämäärän välillä. Miljoonan näyttelykävijämäärän ylittäminen on merkittävä asia Siidan historiassa. Kiinnostavaa on myös se, että Siidan kokonaiskävijämäärä on miltei kaksinkertainen. Ovilaskuri laskee kaikki Siidassa vieraileet. Tähän kävijälukuun sisältyy näyttelykävijöiden lisäksi Siida Shopin, Metsähallituksen palvelupisteen, matkailuneuvonnan ja ravintola Sarritin asiakkaat.

Siidassa iloitaan miljoonan kävijämäärän saavuttamisesta aivan Siidan 20-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä. Siida avattiiin yleisölle 1.4.1998. Matkailun kasvu on Pohjois-Suomessa ollut nousujohteista. Kävijämäärien kasvu muistuttaa myös Siidan tulevan laajennuksen tarpeellisuudesta.

Lisätietoja


Mennään metsään -kampanja

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue on päättynyt

YLE:n Mennään metsään  -kampanjassa (docs.google.com) juostiin yhteislenkeillä kaikissa Suomen 40 kansallispuistoissa. Yhteislenkeillä oli mukana myös kävelyryhmiä. Yhteislenkeille osallistui yli 3000 ihmistä ja he liikkuivat lähes 35 000 kilometriä.

Kuuntele podcasteja polun varrelta

Hyppää äänimatkalle luontoon! Julkaisemme podcasteina tietoa luonnosta ja sen ihmeistä.

Tapahtumat

Kohteiden kartat verkossa

Valtion kalastusmaksut

Eraluvat.fi

 

Retkeilijän vinkit

Retkeilyn ABC