Etelä-Konneveden kansallispuisto

Veneily Melonta Patikointi Pyörätuolireitti Nähtävyydet ja näköalat Sienestys ja marjastus Kalastus Lintujen tarkkailu Retkihiihto Lumikenkäily Retkiluistelu  Snorklaus Laitesukellus 

Etelä-Konneveden kansallispuiston tunnus - kalasääskiEtelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

Valloita vuorimaat kirkkaiden vesien kainalossa

Etelä-Konneveden kansallispuiston sijainti SuomessaSijainti: Keski-Suomi ja Pohjois-Savo, Konnevesi (www.konnevesi.fi) ja Rautalampi (www.rautalampi.fi). Lue lisää

Saapuminen: Autolla, veneellä ja kanootilla. Lue lisää

Tekemistä: Veneily, melonta, patikointi. Lue lisää 

Näkemistä: Pohjoissavolainen vuorimaa ja kallioilta avautuvat huikeat järvimaisemat, vanhojen metsien jättiläishaavat, aavat järvenselät ja saarten sokkelot, veteen putoavat kalliojyrkänteet. Lue lisää luonnosta ja nähtävyyksistä.

Soveltuvuus: Sopii sekä vesiretkeilijöille että veneettömille. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä. Vuori-Kalajan alueella pääsee liikkumaan pyörätuolilla (90 m) avustajan kanssa. Lapinsalon saaressa on esteetön laituri.

Palvelut: Kotalaavuja, laavuja, tulentekopaikkoja ja kuivakäymälöitä. Vuori-Kalajalla ja Lapinsalossa on myös esteettömät kotalaavu, tulentekopaikka ja käymälä. Monipuolisia yhteistyöyrittäjien tarjoamia majoitus-, ruokailu-, kuljetus-, välinevuokraus- ja ohjelmapalveluita. Lue lisää.

Reitit: Kalajan kierroksella (4,6 km) voi ihailla jättiläishaapoja ja Kalajanvuoren laelta avautuvaa maisemaa. Kolmen vuoren vaellus (14 km) kiertää koko jylhän Enonniemen. Loukkuvuoren lenkille (2,8 km) pääsee Konnevesi-järveltä Enonrannasta. Reitit ovat suurten korkeuserojen vuoksi vaativia. Vuori-Kalaja -lammelle pääsee myös pyörätuolilla avustajan kanssa sekä patikoiden tai maastopyöräillen helppoa polkua pitkin. Lue lisää.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/etela-konnevesi

Aluetta hoitaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, osoite: PL 36, 40101 Jyväskylä

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Etelä-Konnevesi.

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue 26.8.2018 Etelä-Konnevedellä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi)
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Self-guided Tour: "Land of a Thousand Lakes"

Pdf-tiedosto 1,4 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Self-guided Tour: "7 Finnish National Parks"

Pdf-tiedosto 2,9 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Asiakaspalvelu

Puhelin: 0206 39 5270 ti - pe klo 10 - 14
Sähköposti: seitseminen(at)metsa.fi

Katso ohje: Autolla Etelä-Konnevedelle

Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

Yhteistyötahojen palvelut Etelä-Konnevedellä

Etelä-Konneveden esteettömät palvelut