Helposti saaristoon!

(Päivitetty 29.6.2017)

Eteläinen ja lounainen rannikko tarjoaa lukuisia mahdollisuuksi päästä saaristoon ilman omaa venettä. Eniten yhteyksiä on tarjolla heinäkuussa ja elokuun alussa. Lisää

Uusi infopiste Kasnäsissa

(Päivitetty 12.6.2017)
Tietoa Saaristomeren kansallispuistosta löytyy Kasnäsin satamassa sijaitsevasta infokioskista. Kioski on avoinna klo 9:30-16:30 elokuun alkuun.

Sinisimpukassa alkaa uusi aikakausi.

(Päivitetty 13.12.2016) 
Metsähallitus selvittää vuokralaisen hakua Kasnäsissä sijaitsevaan Sinisimpukan luontokeskuksen kiinteistöön. Kaava mahdollistaa matkailurakentamisen alueelle. 
Sinisimpukan luontokeskus sulkee ovensa 31.12.2016. Metsähallitus panostaa jatkossa kansallispuiston rakenteisiin ja opastukseen maastossa luontokeskuksen näyttelyn päivittämisen sijaan. Opastus Saaristomeren kansallispuistoon järjestetään jatkossa muulla tavoin. Neuvottelut kiinteistön osalta ovat kesken, mutta uuden toiminnan toivotaan rikastuttavan ja nivoutuvan yhteen Saaristomeren kansallispuiston tarjonnan kanssa.
Kemiönsaaren kunnan kehitysjohtaja Gunilla Granberg sanoo, että uudentyyppisiä Saaristomeren kansallispuiston kävijöitä palvelevia ratkaisuja on mietitty Kasnäsin satamaan yhdessä Metsähallituksen ja Kemiönsaaren kunnan, sekä alueen matkailutoimijoiden kesken. 
 
Lisätietoja: 
Henrik Jansson, puistonjohtaja, Metsähallituksen luontopalvelut. Puh. +358 400 328 759
 

Syksyn saapuminen ei sulje Örön linnakesaarta

(Päivitetty 17.10.2016)
Kuljetuksista, majoituksista yms. kannattaa kuitenkin keskustella ja sopia etukäteen Örön yrittäjän kanssa, puh. 040 777 3668, s-posti: oro(at)tritonmarin.fi.

Örön saarelle liikennöidään nyt päivittäin

(Päivitetty 28.5.2016)

Tästä päivästä lähtien Örön saarelle liikennöidään päivittäin (www.örö.fi). Monet matkanjärjestäjät järjestävät myös päiväretkiä. Voit myös saapua omalla veneellä tai kajakilla. Lue lisää palveluista Örössä toimivien yrittäjien yhteiseltä Örö -verkkosivustolta (www.örö.fi).

Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia

(Päivitetty 30.10.2015)
Ihaile Lounais-Suomen kansallispuistojen maisemia videolta (www.youtube.com).

 

Tapahtumia Saaristomerellä

Tule Öröhön!

Örön 100 vuotta suljettuna ollut linnakesaari on avautunut kävijöille. Kuva: Tapani Tuovinen.

Tutustu Saaristomeren kansallispuiston uusimpaan käyntikohteeseen, Örön linnakesaareen.