Riisin rietas -reitin linjausmuutos välillä Soilun laavu – Riisitunturin autiotupa 

(Päivitetty 10/2017)
Riisin rietas -reittiä linjattiin uudelleen viime kesänä ja talvikuukausina reittiä kestävöitiin ajamalla sille mursketta. Reitin kestävöintitoimia on edelleen tarkoitus jatkaa ja vanhan linjauksen rakenteet poistetaan.Toivomme edelleen, että retkeilijät kulkisivat maastoon nauhoin merkittyä uutta linjausta pitkin. Reitin varrelle tullaan pian lisäämään merkkinauhoja, lisäviittoja sekä muutoksesta tiedottavat kyltit  ja ohessa näkyvä kartta. 
 
Muutettu reittilinjaus sijaitsee Soilun laavun ja Riisitunturin autiotuvan välisellä osuudella; se kapuaa aiempaa linjausta ylemmäs Pikku Riisitunturin laen kautta. Syynä muutokseen on reitin parempi kestävyys: Käyntimäärien kasvu on Riisitunturissa jatkuvaa, joten kulkijoita päiväreiteillä on paljon. Uudella linjauksella reitille tarvitaan myös vähemmän pitkospuita - näin sen ylläpito ja kuljettavuus ovat helpompia. "Aiemmin laitettuja merkkinauhoja ja opasteita on revitty pois. Tämä on valitettavasti sumuisina syyspäivinä johtanut tilanteisiin, joissa osa retkeilijöistä on ollut kulkusuunnastaan epävarma. Toivomme Riisitunturin kävijöiltä nyt yhteistyötä tässä asiassa, että reittimerkinnät jätettäisiin rauhaan ja otettaisiin uusi reittilinjaus reilusti käyttöön", sanoo kenttäpäällikkö Leena Jartti. 
Riisitunturin reittilinjaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linjamuutosta pääset tarkastelemaan suuremmin klikkaamalla kuvaa

Noukavaaran tie erittäin huonokuntoinen

(Päivitetty 26.5.2017) 
Noukavaaran lähtöpisteeseen Tolvan kylästä lähtevä tie on huonossa kunnossa. Lähtöpisteeseen kannattaa ajaa vain maastoautoilla tai autoilla, joissa on riittävästi maavaraa.

Tapahtumia Riisitunturilla

Katso säätilanne

Kelikameran kuvaa paikasta Maaninkavaara, Posio
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)
 

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään -polkujuoksukartta, Riisitunturi

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n polkujuoksutapahtuma Riisitunturilla 25.5.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi).
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!