YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään -polkujuoksukartta, Riisitunturi

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n polkujuoksutapahtuma Riisitunturilla 25.5.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi).
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Riisin rietas -reitin linjausmuutos välillä Soilun laavu – Riisitunturin autiotupa 

(Päivitetty 10/2017)
Riisin rietas -reittiä linjattiin uudelleen viime kesänä ja talvikuukausina reittiä kestävöitiin ajamalla sille mursketta. Reitin kestävöintitoimia on edelleen tarkoitus jatkaa ja vanhan linjauksen rakenteet poistetaan.Toivomme edelleen, että retkeilijät kulkisivat maastoon nauhoin merkittyä uutta linjausta pitkin. Reitin varrelle tullaan pian lisäämään merkkinauhoja, lisäviittoja sekä muutoksesta tiedottavat kyltit  ja ohessa näkyvä kartta. 
 
Muutettu reittilinjaus sijaitsee Soilun laavun ja Riisitunturin autiotuvan välisellä osuudella; se kapuaa aiempaa linjausta ylemmäs Pikku Riisitunturin laen kautta. Syynä muutokseen on reitin parempi kestävyys: Käyntimäärien kasvu on Riisitunturissa jatkuvaa, joten kulkijoita päiväreiteillä on paljon. Uudella linjauksella reitille tarvitaan myös vähemmän pitkospuita - näin sen ylläpito ja kuljettavuus ovat helpompia. "Aiemmin laitettuja merkkinauhoja ja opasteita on revitty pois. Tämä on valitettavasti sumuisina syyspäivinä johtanut tilanteisiin, joissa osa retkeilijöistä on ollut kulkusuunnastaan epävarma. Toivomme Riisitunturin kävijöiltä nyt yhteistyötä tässä asiassa, että reittimerkinnät jätettäisiin rauhaan ja otettaisiin uusi reittilinjaus reilusti käyttöön", sanoo kenttäpäällikkö Leena Jartti. 
Riisitunturin reittilinjaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linjamuutosta pääset tarkastelemaan suuremmin klikkaamalla kuvaa

Noukavaaran tie erittäin huonokuntoinen

(Päivitetty 26.5.2017) 
Noukavaaran lähtöpisteeseen Tolvan kylästä lähtevä tie on huonossa kunnossa. Lähtöpisteeseen kannattaa ajaa vain maastoautoilla tai autoilla, joissa on riittävästi maavaraa.

Korouoman tie ajokuntoinen, Koronjää -reittiä ei suositella vaellettavaksi

(Päivitetty 11.5.2018) 
Korouoman tie on ajokuntoinen. Saukkovaaran tien alussa saattaa vielä olla "pölkky", jossa on kiinni liikennemerkki. Merkki on ollut varoittamassa kelirikkoisesta tiestä. Pölkyn voi kiertää ja ajaa Korouoman parkkipaikalle. Reitti on käveltävissä Kanjonin laavuille. Koronjää –reitti on vielä osittain lumen vallassa ja lunta on kahlattavaksi saakka. Myös tulva vaikeuttaa vaellusta. Koronjää –reittiä ei suositella vielä vaellettavaksi.

Tulvahuippu lähestyy!

(Päivitetty 5.5.2018)
Ympäristökeskus on antanut Oulankajoelle tulvavaroituksen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulvahuippu on 13.5 ja veden ennustetaan nousevan niin korkealle, että Karhunkierros -reitti menee paikoitellen poikki. Osa reiteistä on kuljettavissa, mutta tilannetta ja veden korkeutta kannattaa seurata ympäristö.fi sivuilta.

Arvonta on suoritettu!

(Päivitetty 2.5.2018)
Oulangan luontokeskus järjesti yhdessä Oulangan leirintäalueen kanssa Facebook -arvonnan, jossa kaikkien osallistujien kesken voittajan valinnan mukaan arvottiin kahdelle henkilölle joko 26 kilometrin melontaretki Oulankajoelle tai 12 kilometrin yksityinen opastettu vaellus Pienelle Karhunkierrokselle. 

Onnittelut arvonnan voittaja Jaana Liponen, olemme laittaneet sinulle viestiä. Ole yhteyksissä Oulangan luontokeskukseen, niin sovimme ajankohdan jolloin haluat voittosi käyttää.


Kiitos kaikille osallistujille!

Varokaa heikkoa jäätä!

(Päivitetty 31.3.18)
Kevät etenee kovaa vauhtia, eivätkä kansallispuiston jäät enää kestä ihmisen painoa. Tietoomme on kantautunut muutama pieni onnettomuus jäillä, toistaiseksi henkilövahingoilta ollaan vältytty. Pyydämme vierailijoita pysymään merkityillä reiteillä, eikä jäillä kulkevilla moottorikelkkaurilla tulisi missään nimessä kävellä.

Kevät toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 19.4.2018)
Lämpötilojen vaihtelujen takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Aurinkoisten ja lämpimien kelien ansiosta hankien kanto on heikentynyt ja paikoittain voi olla hyvin märkää. Yöpakkasien johdosta reitit voivat olla jäisiä aamupäivisin.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa.

Tapahtumia Riisitunturilla

Katso säätilanne

Kelikameran kuvaa paikasta Maaninkavaara, Posio
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)