Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 9.8.2018)
Tyypillinen Päijänteen kansallispuiston kävijä on 48-vuotias lahtelainen mies, joka saapuu puistoon perheensä kanssa neljäksi vuorokaudeksi ja yöpyy omassa veneessään. Hänelle ovat tärkeitä erityisesti maisemat, rentoutuminen ja luonnon kokeminen. Puistossa hän harrastaa kävelyä, luonnon tarkkailua, veneilyä, eväsretkeilyä ja uintia. Tämä ja monta muuta mielenkiintoista asiaa selviää Metsähallituksen juuri julkaisemasta Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimuksesta.

Opastetut risteilyt Päijänteen kansallispuistoon kesällä 2018!

(Päivitetty 2.7.2018)
Nyt on oiva mahdollisuus tutustua Päijänteen kansallispuiston maisemiin laivalla ja patikoiden! Päijännetalo järjestää heinäkuussa tiistaisin (3.-31.7.) päiväretket Kelventeelle. Lähtö Vääksyn kanavan laivalaiturista klo 11:00, paluu klo 17:00. Retken maksu suoritetaan Päijännetaloon ennen retkeä (tule taloon jo klo 10:00 jälkeen). Hintaan sisältyy oikeus katsoa näyttelyt ennen retkeä. Lisätietoa retkestä, hinnasta ja ennakkoilmoittautuminen; Päijännetalo, puh. 044 7780 701.

M/S Jenni-Maria III liikennöi Kelventeelle

(Päivitetty 11.6.2018)
Päijänteen kansallispuiston vesireitillä liikennöi M/S Jenni-Maria III. Lisätietoa esimerkiksi Kelvenneristeilyjen aikataulusta saa sivuilta www.kulkeevettenhalki.fi.

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 11.6.2018)
Kalainsaaren rakennuksia, hirsimökki ja pihasauna, on kunnostettu ja Padasjoen kunta on ottanut ne yleishyödylliseen käyttöön. Kunta vuokraa niitä Padasjokelaisille perheille sekä yhdistyksille ja järjestöille. Lisötietoa kunnan matkailuinfosta.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo
 

Polttopuita viety Päijänteen kansallispuiston saariin

(Päivitetty 11.6.2018)
Vaikka metsäpalovaroitus on voimassa eikä avotulta saa tällä hetkellä tehdä merkityille tulipaikoillekaan, on Päijänteen kansallispuiston kentän väki tehnyt ennakoivia huoltotöitä ja vienyt polttopuutäydennyksiä puiston taukopaikoille.

Kelventeen saaren taukopaikkojen puuvajoja on alettu täyttämään polttopuilla. Urakka jatkuu vielä seuraavien viikkojen ajan. Puiston muiden saarien taukopaikoille on myös viety polttopuita poikkeuksena Höysniemi, Lammassaari ja Paatsalo, joissa on vielä vähän polttopuita jäljellä. Kun ne loppuvat, ei ko. taukopaikoille tuoda enää lisää polttopuita tämän vuoden aikana. Puistossa retkeilijöiden on hyvä tietää myös, että Pitkäniemen tulipaikalla ei ole ollenkaan polttopuita.

Sitten kun metsäpalovaroitus poistuu ja avotulen teko nuotiopaikalla on jälleen sallittu, muistattehan käyttää polttopuita säästeliäästi!

Puun vientiä Päijänteen saariin. Kuva: Pekka Repo
 

Tapahtumia Päijänteellä

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Päijänne.

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue 22.9.2018 Etelä-Konnevedellä. Lue lisää (www.yle.fi)
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!